Femeile de carieră sunt asexuate

De Unica.ro, pe

Psihologii consideră că o atitudine asexuată în carieră este bună atât pentru femei, cât şi pentru partenerul de afaceri bărbat, cu care ele colaborează. Astfel persoanele de sex diferit…

… pot lucra bine împreună fără a permite sexualităţii să le influenţeze gândurile şi deciziile.

Noţiunile precum „om de afaceri” sau „om de succes” se referă în zilele noastre atât la femei cât şi la bărbaţi. Lipsa atributului sexual al oamenilor de carieră a apărut din dorinţa tuturor de a nu fi implicate în actul profesional tensiunea sexuală sau lupta dintre sexe.

Psihologul Oana Vintilă atrage însă atenţia asupra faptului că „dorinţa de a înfrâna exprimarea sexualităţii afectează foarte mult viaţa de cuplu”.

„Nu am timp”

De cele mai multe ori când am întrebat o femeie de carieră cum stă la capitolul viaţă personală, în discuţia noastră a apărut o pauză, poate un oftat şi apoi o scuză: „nu am foarte mult timp pentru viaţa personală. Cariera nu-mi permite acest lucru”.

Din păcate, succesul în plan profesional sacrifică de cele mai multe ori viaţa personală, relaţia de cuplu şi chiar relaţia intimă dintre cei doi parteneri. Multe cupluri în care fie bărbatul, fie femeia este „om de succes”, au probleme din lipsa de timp acordat celui drag sau chiar familiei.

Femeia nu mai stă la cratiţă

De ani de zile în lume a dispărut ideea potrivit căreia femeia este bună la cratiţă şi la îngrijit copii. Femeile moderne din zilele noastre îşi doresc să-şi clădească o carieră, să fie independente şi pentru asta sunt dispuse să renunţe la statutul de femeie casnică şi de mamă.

„Din păcate, aşa întâlnim tot mai des femei care nu au o relaţie stabilă sau o familie, pentru că după cum spun ele, nu mai au timp pentru aşa ceva”, explică Oana Vintilă.

În ritmul acesta, atenţionează psihologul, există mari şanse ca acele femei să se trezească la o vârstă înaintată, fără copii şi poate doar cu o relaţie superficială alături de un bărbat de care nu se simt legate „pe viaţă”.

Bărbaţii, nemulţumiţi

Partenerii de viaţă ai femeilor de carieră nu se bucură foarte mult de statutul persoanei de lângă ei, pentru că se simt neglijaţi, mai puţin importanţi şi „părăsiţi” de o soţie mult prea preocupată de responsabilităţile jobului ei, de dezvoltarea personală sau de întâlnirile de afaceri.

Dacă viaţa profesională ajunge să ocupe cel mai mult timp din zi, oboseala, stresul şi grijile ajung şi ele în pat cu partenerul, ceea ce are efecte negative asupra relaţiei intime.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!