Ia-ţi un copil fictiv pentru a întârzia la serviciu!

De Erika Chivu, pe

„Azi nu pot să vin, am copilul răcit.” „Pot să plec mai devreme? Îmi duc copilul la dentist.” Cu siguranţă ai auzit adesea aceste scuze din partea colegilor de birou.
Şi adevărul este că, în general, sunt probleme reale pentru care chiar trebuie să lipseşti de la serviciu. Dar ce vină au ceilalţi colegi care vor rămâne să facă treaba ta? Asta s-au întrebat câţiva tineri din SUA, care au pus bazele unei afaceri cu copii falşi.

Oricât ar părea de deplasată, ideea lor a pornit dintr-o frustrare. „Ideea mi-a venit într-un bar. Un prieten a întârziat pentru că şeful lui i-a pus în cârcă o grămadă de treabă. Am râs de el şi am zis că cineva ar trebui să inventeze un fel de copil fals pentru cei care nu sunt încă părinţi”, spune Melisa Maher.

Ea şi-a dat seama că mulţi din colegii ei vorbesc despre copii, îşi pun poze pe birou, dar ea nu ajunge niciodata să-i vadă pe cei mici. „Nici măcar nu ştim dacă acel copilul există sau nu”, a mai spus Melissa.
 
Aşa că afacerea ei se bazează pe copii falşi. Nu e vorba de trafic de carne vie sau alte lucruri ilegale. De pe site-ul theofficekid.com cumperi o trusă ce conţine o poză înrămată a copilului fals şi un desen – făcut de Melissa cu mână stângă – ce seamănă foarte mult cu operele de artă ale celor mici.

Primul pas este să cumperi kit-ul, alegând din cei opt copii pe cel care seamănă cu tine. Al doilea pas este să-i dai un nume falsului copil, apoi să aşezi pe birou poza lui şi desenul. La sfârşit, poţi începe să inventezi scuze pentru a cere ore libere de la serviciu.

Astfel poţi să-ţi foloseşti copilul ca scuză fără ca măcar să ai unul. Eşti foarte obosită şi vrei să pleci mai repede acasă? Îi spui şefului că trebuie să-ţi duci copilul la pediatru. Ţi se cere să rămâi peste program când tu ai o întâlnire cu prietenii? „Nu pot să stau, fetiţa mea are antrenament la dans.”

Poza copilului fals şi desenul făcut de el îi costă pe americani 20 de dolari, adică vreo 60 de lei. Destul de mult, dacă ne gândim că desenul poţi să-l faci singură, iar poza o poţi împrumuta de la o prietenă.

De curând, Melissa şi colegii ei au început să ofere şi două piese în plus, pentru 10 dolari: o poză trucată cu echipa de fotbal (volei, baschet etc.) a copilului şi faţa ta pe post de antrenor, dar şi o adeverinţă falsă de la medic.

O idee aşa de năstruşnică nu putea să rămână necomentată, astfel că mămicile se declară indignate de copiii falşi pe care îi vând cei de la „Office Kid”. Ele spun că nu este deloc uşor să creşti un copil în timp ce-ţi vezi de carieră, motiv pentru care au nevoie de înţelegere.

De cealaltă parte sunt tinerii angajaţi fără copii. Conform unui sondaj, 20% dintre americani se declară enervaţi că trebuie de fiecare dată să facă treaba colegilor care lipsesc de la serviciu din cauza copiilor. Mai mult, se estimează că firmele pierd anual până la patru miliarde de dolari din cauza absenteismului provocat de îngrijirea copiilor

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!