Tratamente pentru amorțeli în degetele de la picioare

De Diana Zagrean, pe
Pantofii cu toc și platformă sunt sexy și necesari la unele ținute, dar pot provoca dureri și amorțeli în degetele de la picioare, în funcție de model și înîșțimea tocului. Vezi câteva idei de tratamente pentru aceste dureri la degetele de la picioare cauzate de oboseală și încălțăminte compresivă.

Schimbă pantofii

Unele modele de pantofi, chiar și fără toc, pot fi prea ascuțiți la vârf, ceea ce face degetele de la picioare să se încalece sau să fie supuse unor presiuni mari, mai ales dacă se mai umflă puțin de la statul în picioare sau la birou.

Toată presiunea face ca circulația sângelui să fie restricționată și nervii sunt adesea afectați. Dacă ai dureri mari numai când porți anumiți pantofi, nu-i mia purta, sau cumpără același model, cu un număr mai mare.

Dacă durerea există, indiferent de pantofii pe care îi porți, ar fi bine să mergi la medic penbtru a vedea dacă pantofii nepotriviți nu ți-au afectat permanent vasele de sânge sau nervii din picioare.

Fă mișcare

Câteva exerciții în care miști degetele picioarelor, eventual după un scurt duș cu apă rece care să ajute circulația periferică pot face minuni pentru picioarele dureroase.

Nu mai încrucișa picioarele

Dacă ai obiceiul să stai cu picioarele încrucișate, sau picior peste picior ore întregi într-o ședință, nu uita că îți faci mult rău.

Circulația picioarelor are nevoi de flexarea regulată a mușchilor pentru ca sângele să fie pompat corect și distribuit corespunzător în toate zonele.

Orice compresie prelungită, cum ar fi greutatea unui picior peste altul, sau o poziție care răsucește anumite zone poate duce la amorțeli dureroase și chiar afecțiuni mai grave în timp.

Băi cu uleiuri esențiale din plante calmante

Un masaj cu ulei de cuișoare poate face minuni cu picioarele obosite și amorțite, în timp ce o baie caldă cu semințe pisate d emuștar poate reduce inflamația și mirosurile neplăcute.

Sursa foto degete pantofi cu toc: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!