De văzut: expoziția de pictură „Retention” a artistei Gabriela Bodin

De Carmen Ghibuțiu, pe

Vernisajul expoziției de pictură „Retention” a artistei Gabriela Bodin a avut loc pe 12 februarie, la ARCUB – Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 – 90). Alături de pictorița de origine română Gabriela Bodin, care a studiat și a devenit cunoscută ca artistă în Italia, au fost prezenți Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, și curatorul Cristina Simion de la Tiny Griffon Gallery din Nürnberg.

Pe lângă portretele sale tulburătoare, impresionante, care sugerează singurătatea și izolarea și care au consacrat-o, Gabriela Bodin a expus la București și lucrări dintr-o nouă serie tematică: icebergurile.

expozitie la ARCUB

expozitie de pictura

„Expoziţia personală a Gabrielei Bodin, o premieră în România, este o perfectă ilustrare a temelor care au consacrat-o: portrete tulburătoare ale personajelor singure într-un spațiu ostil, fragmente decupate dintr-o realitate dominată de teamă şi de sentimentul pierderii, studii surprinzătoare prin economia de mijloace artistice – mai ales în culoare – şi prin abordarea voit abruptă. Retention este colecţia unor momente rare, adeseori periculoase, suspendate şi capturate chiar înaintea prăbuşirii”, a spus curatorul Cristina Simion.

expozitie la ARCUB

Mergeți să vedeți expoziția Gabrielei Bodin, „Retention”, până pe 25 februarie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, între orele 15:00 – 22:00!

Foto: ICR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!