Ziua Mamei: 5 idei creative pentru a-ți sărbători mama

Este adevărat, cadoul tradițional pentru o mamă rămâne un buchet drăguț de flori și, de ce nu, o cutie de bomboane dintr-o ciocolată de bună calitate. Din păcate, florile au o durată de viață foarte scurtă, iar ciocolata, nu mai spunem! Cu puțină imaginație, poți găsi o idee originală pentru ca această zi să rămână o amintire plăcută și plină de emoții. Iată câteva idei care te pot ajuta să-i faci o surpriză plăcută mamei tale, prin momente pline de afecțiune, amuzament și bucurie.

Petrece timp de calitate

Fie că vrei să-i faci o surpriză mamei de ziua ei, de Ziua Mamei sau fără un motiv anume, nimic nu o va face mai fericită decât să petreacă timp cu tine. Poate că organizarea unei întâlniri nu este cea mai originală surpriză pe care i-o poți oferi, dar ar putea fi cea mai apreciată. 

Închide telefonul și acordă-i mamei tale toată atenția ta. Vorbește cu ea, ascult-o, fii cu ea. Mergeți la o plimbare într-o zonă interesantă a orașului pe care mama nu o vizitează des și fii ghidul ei pentru o după-amiază. Poate mergeți la o plimbare lungă sau cu bicicleta, undeva în natură, dacă mama ta este o fire sportivă. Sau mergi cu ea în vizită la prieteni cu care nu se vede prea des. Indiferent ce ai alege, aranjează-ți să-ți petreci ziua, toată ziua, cu ea.

Profită de fiecare moment al zilei 

Pentru a face această zi cu adevărat specială pentru mama ta, nu sări peste pași și începe cu elementele de bază. Dimineața, servește-i micul dejun la pat. Nu uita să adaugi și un buchet din florile ei preferate. Organizați o zi împreună și petreceți după-amiaza acasă bând ceai și vorbind. Sau mergeți la o plimbare într-un parc local și petreceți seara gătind împreună rețeta preferată de cotlet de porc, al cărui secret voiai de mult să îl afli. Apoi relaxați-vă cu un pahar de vin sau un ceai, urmărind filmul preferat al mamei sau răsfoind împreună albumele foto vechi. Nu trebuie să faci lucruri complicate. 

Scrie-i o scrisoare

Este poate unul dintre cele mai simple și sincere moduri de a-i spune cât de mult îți pasă de ea. Dacă vrei să-ți surprinzi mama cu o atenție plăcută, nu trebuie să faci ceva mai complicat decât să-i scrii o scrisoare sinceră. Scrie despre amintiri și povești amuzante și mulțumește-i. Spune-i ce simți pentru ea. Poți agăța mici bilete prin toată casa, în locuri unde le va găsi cu siguranță. În fiecare dintre ele, mulțumește-i pentru un anumit lucru pe care îl face în fiecare zi și care trece neobservat.

Oferă-i o zi de răsfăț și wellness

Trateaz-o cu o ședință de SPA, unde va fi răsfățată de profesioniști. Dacă a fost stresată recent, un masaj i-ar putea face bine. Dacă îi place să aibă grijă de părul și manichiura ei, îi poți oferi un pachet care să includă o vizită la cosmetică și la coafor. Iar dacă nu este genul care să se simtă în largul ei în astfel de locuri, atunci improvizează un salon spa la tine în sufragerie și distrați-vă încercând măști faciale, diferite tipuri de manichiură sau coafuri noi.

Organizează o excursie în familie

Dacă vrei cu adevărat să faci o surpriză memorabilă, atunci ce poate fi mai nimerit decât să organizezi o excursie pentru întreaga familie? O ieșire scurtă din țară, o vizită la un castel sau poate la o cramă de vinuri pe care voiați de mult să o încercați? Un weekend la munte? Indiferent de ce este interesată familia ta, brainstormingul pentru o astfel de călătorie poate relaxa și distra pe toată lumea. Sau poți cere ajutorul familiei și să planificați o excursie doar pentru mama, într-un loc pe care și-a dorit întotdeauna să îl viziteze, astfel încât să aibă timp pentru ea însăși.

Combinând aceste sfaturi diferite, mama ta va fi o adevărată regină în această zi specială. Amintește-ți că este important să-i creezi amintiri frumoase și că dragostea ta este neprețuită! Și, mai ales, arată-i ce simți pentru ea în fiecare zi, nu doar de Ziua Mamei!

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Selgros

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!