Vrei o locuință mai mare? 3 ponturi pentru a găsi casa visurilor tale

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 27 martie 2022, 21:10

Ești pe cale să-ți întemeiezi familia la care visezi dintotdeauna și vrei o locuință mai mare, unde să-ți crești copiii și să te bucuri de fiecare clipă alături de cei dragi. Această dorință se poate îndeplini dacă urmezi cu perseverență și inspirație câteva sfaturi organizatorice, financiare și de planificare:

Stabilește un buget realist pentru achiziționarea locuinței

Cel mai important aspect este cel financiar, pentru a te orienta către case pe care să le poți achiziționa be baza veniturilor pe care le ai și apelând la un credit imobiliar. Studiază cu atenție piața de real estate și ofertele din domeniul bancar, ca să alegi cea mai bună variantă de finanțare pentru acest proiect atât de important pentru tine și familia ta, pe termen lung. 

Un criteriu după care să te ghidezi este dobânda la creditul imobiliar, care trebuie să fie avantajoasă, predictibilă și să fie adecvată la veniturile tale. Optează pentru bănci cu experiență în domeniu, care să-ți ofere rapid opinia juridică și evaluarea de care ai nevoie în demararea cererii de credit. De asemenea beneficiezi de un calcul personalizat și de toate detaliile de care ai nevoie înainte de contractarea creditului.

Realizează o listă de caracteristici pe care să le aibă locuința ta

Sfătuiește-te cu cei dragi și întocmește o listă de criterii pe care trebuie să le îndeplinească locuința de vis: să fie o casă cu curte și grădină, un duplex într-un complex rezidențial, o vilă într-o zonă verde sau un apartament spațios în centrul orașului. Decideți împreună zonele preferate, numărul de etaje pe care să-l aibă clădirea, suprafața aproximativă, stilul de compartimentare, numărul de camere, băi, balcoane, dacă să aibă garaj acoperit ș.a. 

Imaginați-vă cum va fi viața voastră în noul cămin și astfel veți completa profilul casei pe care o căutați. Nu uitați că este o decizie pentru mulți ani de acum înainte și că va defini felul în care veți petrece fiecare zi, weekendurile și sărbătorile.

Colaborează cu specialiști în real estate și credite imobiliare

Ca să găsești casa visurilor tale ai nevoie de sprijin din partea unor profesioniști în domeniul imobiliar. Este vorba despre firme de real estate care să-ți ofere consultanță de specialitate și să te îndrume pe parcursul vizionării proprietăților interesante, dintre care o  vei alege pe cea mai potrivită. 

Decizia îți aparține, însă ai nevoie de abordarea obiectivă și de experiența pe care o au oamenii din imobiliare în legătură cu valoarea caselor, rezistența structurii, calitatea utilităților și potențialul de dezvoltare a zonei respective. Expertiza lor trebuie completată cu cea a specialiștilor în domeniul bancar, care să te îndrume în configurarea celei mai avantajoase modalități de creditare. Astfel te vei bucura de casa pe care ți-o dorești, iar situația financiară a familiei va fi stabilă și predictibilă.

Ia în considerare sfaturile prezentate și demarează căutarea locuinței de vis!

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!