Vacanță cu copiii, în România

Alegerea destinațiilor de vacanță atunci când călătorești împreună cu cei mici este o provocare. De ce? Pentru că trebuie să îmbini în mod inspirat interesele voastre de adulți și curiozitățile și răbdarea limitată a copilului. În continuare, câteva idei de destinații pe care le vor îndrăgi și juniorii.

Castelul Peleș – un castel adevărat!

Ba, am putea spune că sunt două castele, pentru că e și Pelișorul în imediata apropiere! După atâtea povești și desene animate cu regi, castele și prințese, o vizită la un castel adevărat, cu nu mai puțin de 160 camere, cu țesături din fir de aur și o sală de bal adevărată, cu o grădină migălos aranjată și cu încă nenumărate minuni opulente va fi wow pentru orice copil. 

După o zi petrecută pe domenii regale, iti recomandăm cazarea, relaxarea și odihna la un conac, Prahova ca să nu ieșiți din atmosferă prea brusc; Prahova este destul de ofertantă din acest punct de vedere! 

Cascada Cailor – plimbare in natură

În apropierea stațiunii Borșa se află cea mai mare cascadă din România, cunoscută sub denumirea de Cascada Cailor. Drumul spre cascadă presupune o diferență de nivel de vreo 200 m, dar este un traseu pe care oricine îl poate parcurge în aproximativ o oră și jumătate, conform indicațiilor ghizilor montani. Dacă nu te simți inspirat și ai emoții legate de cel mic, există și varianta telescaunului, care s-ar putea să propună o scurtă aventură mai agreabilă pentru el decât mersul la deal. 

Coborârea este lină și relaxantă, prin urmare pe aceea sigur o puteți face pe traseu – este bine, indicat și la îndemâna oricui are în picioare încălțăminte adecvată. 

Salina Turda, o destinație spectaculoasă

Până nu intri în salina Turda, e greu să îți imaginezi că poate exista o adevărată lume subterană, un mini-orășel în care poți juca tenis, poți audia o prelegere în amfiteatru, poți vizita un muzeu natural sau un loc de joacă pentru copii și poți face inclusiv o plimbare cu barca. 

Dacă îți surâde ideea și dacă juniorul ar beneficia de pe urma unei cure la salină, poți rezerva un sejur în propria unitate de cazare a salinei, unde să te bucuri de sesiuni de Spa după pofta inimii. 

Mocănița – o plimbare în timp

Mocănița de pe Valea Vaserului este o experiență pe care nu ar trebui să o ratezi. Se spune că este ultima locomotivă cu aburi din lume – posibil ultima care încă lucrează, nu doar distrează turiști – iar traseul care durează aproximativ 6 ore dus-întors este unul plin de peisaje spectaculoase, pe care și un copil le poate îndrăgi.

În plus, ce poate fi mai tare pentru un micuț, decât o plimbare cu un astfel de tren pitoresc? Ai grijă, doar, să aveți la îndemână destule gustări și apă, ca să evitați un tantrum de foame.

Castelul de lut din Valea Zânelor și povestea Albei ca Zăpada

Castelul de lut este un proiect desprins dintr-o lume de poveste, care îți oferă ocazia cazării în incintă sau a unei vizite de câteva ore sau de o zi. Căsuțele de lut din complex au o înfățișare inedită, fiind inspirate de lumea celui mai cunoscut basm pentru copii.  Puteți lua masa la restaurant, puteți merge la la locurile de joacă pentru copii sau puteți vizita magazinul de suveniruri.

Pentru a umple ziua puteți participa la lecții de echitație sau, dacă sunteți mai sportivi, vă puteți bucura de traseele de mountain bike din apropiere. În orice caz, nu vă veți plictisi!

Vulcanii noroioși

Vulcanii sunt, cu siguranță, un important element de atracție pentru toți copiii, iar un mic univers în care aceștia sunt relativ prietenoși – vei înțelege imediat de ce – garantează cel puțin o jumătate de zi de distracție.

Vulcanii noroioși sunt niște vulcani adevărați – dacă putem spune astfel – doar că par a fi miniaturali, înălțimea lor nedepășind 5 – 6 m. Pentru că adâncimea de la care este aruncată lava este una mică, lava e de fapt noroi, iar temperatura sa este absolut inofensivă. În schimb, copiii se pot juca din plin – sau experimenta senzorial, depinde ce exprimare preferi – și ar fi bine să ai la îndemână niște haine de schimb pentru când vrei să urcați înapoi în mașină.

Indiferent ce fel de vacanță alegeți, asigură-te întotdeauna că există și atracții pentru copii în zonă. Nu e greu: copiii sunt curioși, depinde doar de felul în care reușești (sau nu) să transformi destinația într-o poveste. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu casatimis.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!