Un ten mereu tânăr și sănătos: 3 secrete pe care trebuie să le știi

Nu este un secret pentru nimeni că un stil de viață echilibrat aduce numeroase beneficii organismului nostru și pielii, însă un ten mereu tânăr și sănătos are nevoie de mai mult decât odihnă suficientă pentru a se reface și pentru a combate stresul oxidativ. Pe lângă un stil de viață activ și o alimentație sănătoasă, trebuie să acorzi o atenție deosebită tenului tău prin folosirea unor produse specifice tipului tău de piele care să corespundă nevoilor sale.

Iată 3 secrete pe care trebuie să le știi dacă îți dorești un ten mereu tânăr și sănătos:

Folosește o cremă cu factor de protecție

O crema cu SPF pentru fata este aliatul de nădejde al femeilor indiferent de anotimp, însă aceasta trebuie folosită în special în perioada verii, când temperaturile sunt crescute și excesul de umiditate de la nivelul pielii crește. Soarele, oricât l-am iubi, afectează în mod negativ pielea atunci când aceasta este expusă la mediul extern fără factor de protecție. 

Folosirea zilnică a unei creme cu SPF este cel mai important pas pe care îl poți face pentru a preveni ridurile premature, pentru că razele ultraviolete deteriorează elasticitatea pielii, accelerând în acest mod apariția ridurilor. De asemenea, o cremă cu factor de protecție previne arsurile solare și hiperpigmentarea, care este o problemă foarte des întâlnită în rândul femeilor și afectează în special zona obrajilor, a frunții și a bărbiei.

Pentru că este mai bine să previi decât să repari, nu uita să incluzi în rutina ta zilnică de îngrijire o cremă cu factor de protecție solară. Este indicat să o aplici atât pe ten, cât și pe gât și decolteu.

Include o cremă antirid în rutina de îngrijire

Pentru a ține ridurile la distantă cât mai mult timp, în funcție de vârsta pe care o ai și de tipul tău de ten, este indicat să folosești o cremă cu efect anti-aging. O astfel de cremă este destinată schimbărilor care se produc în mod natural în organism odată cu trecerea anilor și combate efectele negative prin stimularea de celule noi care nu permit subțierea pielii și apariția ridurilor premature.

Cel mai important ingredient pe care trebuie să îl conțină o cremă antirid este retinolul, un derivat al vitaminei A, care produce colagenul responsabil pentru aspectul tânăr al pielii. Pe lângă acesta, o cremă antirid eficientă trebuie să conțină și peptide, care stimulează regenerarea celulelor și coenzima Q10 care reduce aspectul ridurilor fine din zona ochilor.

Pe lângă faptul că are rol hidratant și îmbunătățește textura pielii, o cremă antirid poate avea și efect exfoliant, care îndepărtează celulele moarte, maximizând astfel efectele benefice pe care le are asupra tenului.

Renunță la fumat

Pe lângă razele ultraviolete, un alt factor nociv care accelerează îmbătrânirea tenului este fumatul. Acest viciu pigmentează pielea și o subțiază, lucru care duce la apariția ridurilor. Numeroase studii dermatologice efectuate în acest sens au demonstrat că fumul de țigară favorizează apariția ridurilor, iar vasele de sânge de sub piele se contractă, reducând astfel aportul de sânge din piele.

De asemenea, pielea fumătorilor poate fi privată de oxigen și nutrienți, ceea ce în timp poate duce la modificarea culorii normale a pielii, iar substanțele chimice din fumul inhalat pot afecta calitatea colagenului și a elastinei. Aceste fibre sunt responsabile cu tonusul și elasticitatea pielii, iar în momentul în care sunt afectate rezultă o piele lăsată, cu riduri pronunțate.

Fumatul este un viciu la care trebuie să renunți atunci când îți dorești un ten mereu tânăr pentru că acesta, pe lângă expunerea excesivă la soare fără factor de protecție, este printre principalele cauze care accentuează aspectul îmbătrânit al tenului. Un stil de viață sănătos, o alimentație bogată în nutrienți și folosirea unor produse hidratante cu factor de protecție solară sunt doar câteva dintre secretele de care poți profita pentru a avea un ten mereu tânăr.

sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Springfarma

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!