Trucuri de styling pentru părul subțire și fragil

Părul este cea mai versatilă parte a ținutei. Îi putem schimba culoarea, forma, lungimea și chiar textura prin tratamente termice, produse de styling și vopsea de păr. De toate aceste lucruri se pot bucura din plin femeile care au un păr viguros, cu fir rezistent și gros, în timp ce persoanele cu păr subțire nu pot face prea multe pentru a împiedica părul să fie lipsit de viață, moale și tern. Dacă părul tău este subțire și fragil te-ar putea consola faptul că vedete precum Cameron Diaz, Helen Mirren, Sandra Bullock și Keira Knightley îți sunt colege de suferință. Adaugă și câteva trucuri care funcționează. 

Să fie culoare!

Părul subțire prinde mai multă consistență atunci când este vopsit. Aceasta este o eficientă soluție inclusiv pentru părul fragil, pentru că funcționează ca o veritabilă armură care-l protejează. Contează foarte mult ce culoare alegi, dar stiliștii spun că cel mai bine este să alegi nuanțe cât mai apropiate de culoarea naturală. Este fundamental să folosești doar vopsea de par cu ingrediente de calitate, pe bază de uleiuri și alte substanțe hrănitoare, pentru că acestea aderă, încarcă și protejează părul cel mai bine. 

Ia în calcul și faptul că cele mai potrivite culori sunt cele închise și evită, dacă este posibil, tonurile deschise. Părul subțire vopsit în tonuri închise va părea mai bogat. 

Alege cu atenție pieptănul și peria

Dacă firul de păr este fragil și subțire folosește doar piepteni realizați din materiale naturale cum ar fi os sau lemn, cu dinții rari, pentru a nu se electriza. Cele mai bune perii sunt cele din păr natural. Contează și forma periei. Folosește doar perii rotunde, groase. 

Pieptănatul cu capul în jos poate să fie o soluție bună, dar la fel de eficient este să folosești peria rotundă și să-l usuci pieptănându-te de la rădăcină spre vârfuri, cu jetul de aer îndreptat spre șuviță, din interior. 

Alege inteligent șamponul

Există șampon pentru păr fragil, subțire, dar și pentru păr vopsit. Și există și șampon pentru volum. Care este cea mai bună alegere? O combinație între șamponul pentru volum și pentru păr vopsit, iar în cazul în care acesta din urmă nu-ți este necesar, alege-l pe cel pentru păr fragil. Acesta din urmă este cel mai bogat în nutrienți și poate ține locul unui tratament de întreținere. 

Șamponul pentru volum este prietenul cel mai bun al părului cu fir subțire, dar numai dacă este completat de tratamente pentru rezistență. 

Trucul genial pentru uscat

Nu folosi niciodată apă foarte caldă pentru a te spăla pe cap și ia în calcul faptul că o singură șamponare este de cele mai multe ori suficientă. În plus, aplică tratamente de tonifiere cel puțin o dată pe săptămână și evită să te speli pe cap în fiecare zi. Ideal este la două-trei zile. 

Clătește mereu părul cu apă rece și aplică pe părul ud, după ce ai absorbit apa în exces, o spumă pentru volum. Ține capul în jos și împachetează părul într-un prosop astfel încât firele să fie „în sus” și lasă-l să se usuce natural. În felul acesta te vei bucura, cel puțin două zile, de păr cu volum.  

Ce să nu faci

Nu este indicat să utilizezi ceară de păr și nici produse de styling grele, uleioase sau gel, indiferent de tipul acestuia, cu excepția unor situații specifice în care coafura o impune. 

Evită placa de păr și folosește uscătorul setat la o temperatură cât mai mică. Firul de păr subțire se arde repede și devine inestetic, fiind greu de reparat.  

Renunță complet la fixativul care conține silicon. Acesta încarcă și îngreunează firul de păr și îl turtește. În plus, produce efectul de electrizare și părul va arăta bizar. 

Ce să faci

Ia în calcul tunsori scurte, în trepte și folosește de câte ori se poate buclele lejere. Este indicat să alegi coafuri în care părul trebuie prins în coadă sau împletit. Sunt foarte potrivite cocurile lejere, dar și cele simple, riguros realizate. Acestea merg cu un stil vestimentar mai sobru. 

Folosește bigudiuri. Sunt cea mai eficientă soluție care dă volum și fluiditate elegantă părului. Mai mult, bigudiurile permit o uscare lentă a părului și îți permit realizarea unor coafuri elegante. 

Tunde frecvent vârfurile. Procedura amplifică volumul părului pentru câteva săptămâni, dar previne și despicarea vârfurilor, care în cazul părului subțire este un dezastru. 

Totuși, nu este chiar atât de rău să ai păr fragil și subțire. Singura problemă reală este că va trebui să-i aloci mai mult timp pentru tratamente, îngrijire și coafare. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Mega Image

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!