Din cauza vieții stresate și agitate, din cauze ce țin de sănătate sau chiar genetice uneori, foarte multe persoane au probleme cu căderea definitivă a părului. Acest aspect are un efect negativ asupra stimei de sine, cauzând depresie sau retragerea din viața socială. Aspectul pozitiv îl reprezintă însă efectuarea unui transplant de păr, care este singura modalitate de a îndesire a părului.
Transplantul ce păr – ce este?
Transplantul de păr reprezintă o intervenție chirurgicală, efectuată de către un medic specialist dermatolog sau plastician, și presupune umplerea unei zone din scalp, cu fire de păr extrase dintr-o zonă în care părul este des, de cele mai multe ori din zona cefei, și cu o rădăcină puternică.
Persoanele care regurc la efectuarea unui transplant de păr natural, sunt cele care suferă de calviție. Calviția este o cauză genetică de cele mai multe ori, însă uneori poate fi provocată de o dietă dezechilibrată, stres, anumite medicamente sau dezechilibru hormonal.
Perioada de recuperare după transplant
De cele mai multe ori, pentru un păr vizibil bogat, sunt necesare mai multe sesiuni de transplant. De fiecare dată, perioada de recuperarea va fi aceeași. După operație, scalpul poate fi sensibil, iar în acest caz se prescriu medicamente antiinflamatoare, antibiotice și pentru durere. Scalpul va trebui ținut bandajat câteva zile, alături de o perioadă de repaus de câteva zile.
În circa trei săptămâni de la operație, firele transplantate vor cădea, însă foliculii acestora rămân prinși în scalp și vor începe să crească în câteva luni.
După efectuarea unui transplant de păr și după ce a trecut perioada recuperării, pentru vă bucura de un păr frumos și strălucitor, trebuie să urmați câteva sfaturi, care vă pot ajuta să păstrați un aspect sănătos al părului.
În primul rând evitați orice produse ce conțin ingrediente chimice pentru curățarea scalpului și părului. Fiecare produs de întreținere pe care îl utilizați trebuie să fie conțină ingrediente naturale care să stimuleze creșterea părului rapidă și să nu îngreuneze firul de păr pentru a-i stimula căderea.
Nu utilizați produse ce folosesc temperaturi ridicate pentru uscarea sau aranjarea părului. Acestea vor slăbi proteinele părului și vor duce la ruperea lor.
Utilizarea uleiurilor esențiale, precum uleiul de lavandă, rozmarin cedru, aplicate și masate pe scalp, apoi lăsate să acționeze până la absorbția completă, pot avea un efect pozitiv asupra creșterii părului.
Folosiți vitamine și minerale ce vă pot ajuta la creșterea părului și păstrarea firului de păr sănătos. Alături de un stil alimentar echilibrat, părul își va extrage elementele necesare pentru hrănire, făcându-l mai puternic și mai lung.
Adoptând de un stil de viață sănătos, cu evitarea stresului și o rutină de îngrijire adecvată, părul va crește sănătos, menținându-se puternic și strălucitor timp îndelungat.Sursa de imagine:New Africa / Shutterstock.com