Tot ce trebuie să știi despre pergola retractabila: tipuri de pergole, cum se întrețin și beneficii

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 decembrie 2021, 23:06

Nu există nicio îndoială că pergolele cu capacitate retractabilă adaugă un caracter unic grădinii tale. Este o structură frumos estetică care servește și ca loc de relaxare pentru ceaiul de seară, dar și pentru a te bucura de o zi călduroasă sau, dimpotrivă, o zi cu zăpadă abundentă iarna.

În funcție de stil – și de diferitele materiale folosite în realizarea unei pergole – fiecare pergola retractabila poate necesita niveluri diferite de întreținere. Întreținerea regulată a unei pergole retractabile terase nu doar că te ajută să menții un aspect exterior atractiv al grădinii tale, dar facilitează și creșterea duratei de viață a unei unui acoperiș retractabil.

În prag de iarna, pergolele retractabile devin o necesitate pe terasa casei, întrucât grădina poate fi foarte ușor protejată de ploaie, vant, zăpada și alte condiții meteorologice care ar putea pune în pericol confortul tău. Despre utilitatea, beneficiile și felul în care întreții o pergola retractabila vom discuta astăzi prin intermediul acestui articol. Ești gata?

Pergola retractabila – un sistem din aluminiu pe care trebuie să îl ai pe terasa casei tale

pergole retractabile

Există o mulțime de motive pentru a lua în considerare o pergolă, însă depinde doar de tine să alegi motivele pentru care optezi pentru un astfel de model de acoperire al terasei. O pergola retractabila conferă o atmosferă relaxantă, confortabilă și poate face ca întreaga zonă de locuit sau spațiul de locuit exterior să arate mai atrăgător. Ai putea dori, în special, să iei în considerare o pergolă dacă te gândești să îți renovați terasa și poate să o și modernizezi.

O pergolă oarecare nu este suficientă pentru a adăuga eleganță spațiului tău exterior de pe terasa casei. Dacă obiectivul tău este să îți înfrumusețezi proprietatea, va trebui să instalezi o pergolă retractabilă. Stilul și designul unei pergole retractabile pe care o alegi vor da întregul ton și ambientul pe terasa ta și, prin urmare, pergola ideală va fi una care să se alinieze cât mai mult cu simțul tău estetic.

Pergolele retractabile au la bază un sistem de acoperiș retractabil și o structură din aluminiu rezistent care fac ca întreaga construcție să fie extrem de solidă și pregătită să îți ferească grădina împotriva condițiilor meteo nefavorabile: ploaie și risc de inundație din cauza pătrunderii unei cantități mari de apa pe terasa, zăpadă sau vânt puternic.

Sistemul de pergole retractabile din aluminiu definește structura casei tale

pergole retractabile

Dacă dispui deja de o curte, dar nu ai o structură exterioară bine definită precum o terasă sau o pergolă, s-ar putea să nu te bucuri la maximum de spațiul de locuit exterior. Dar, o dată ce ai instalat o pergolă retractabilă, deja începi să îți definești spațiul exterior unde te poți distra alături de prieteni și familie în ciuda vremii neprietenoase (chiar și când curtea e acoperită de zăpadă). O pergola retractabila vă extinde spațiul de locuit și vă face experiența în aer liber mai relaxantă, grație acoperișului care poate fi acționat electric.

Când alegi o pergola retractabila ai mai multe opțiuni de design disponibile

Când intenționezi să instalezi o pergola retractabila în curtea casei tale, una dintre preocupările principale ar trebui să fie alinierea noii structuri cu decorul casei. Dar una dintre cele mai bune caracteristici ale unei pergole retractabile este că poate fi personalizată după bunul plac. 

Există nesfârșite opțiuni de design și culoare potrivite pentru stilul și decorul casei tale. În plus, există mai multe soluții de materiale pentru care poți opta și care oferă rezistență atunci când vine vorba despre o gama de pergole retractabile. La Tende.ro vei găsi sisteme de calitate de pergole retractabile care pot fi montate așa cum îți dorești și care îți oferă gradul necesar de protecție în grădina casei tale. 

Cum arată o pergola retractabila din aluminiu și din ce e alcătuit un astfel de sistem?

pergole retractabile

Pergolele standard din aluminiu reprezintă o structură automată de copertine concepută pentru a transforma spațiile deschise (cafenea, restaurant, terasele și grădinile) în zone închise datorită unui acoperiș retractabil acționat electric prin telecomandă. 

Caracteristici pergola aluminiu cu acoperiș retractabil:

  • o pergola din aluminiu cu acoperiș retractabil are diferite forme, nu este doar în formă plană
  • membrana este formată dintr-o textura blackout PVC de înaltă calitate
  • datorită membranei PVC, textura pergolei blochează razele UV, fiind impermeabilă 100% și neinflamabilă
  • în cazul unor cantități considerabile de averse de ploaie, scurgerea apei se realizează optim 
  • structura poate fi acoperita cu sistemul de umbrire și sticlă securizată
  • sistemul confortabil de umbrire al unei pergole retractabile este ideal pentru construcții personale (casa, gradina, terasa), dar și pentru construcții comerciale (restaurant, cafenea)
  • un model de pergole retractabile oferă rezistență îndelungată și garanție de 5 ani

Sursă informații Tende.ro

Datorită designului estetic și elegant, gama de pergole retractabile automate reprezintă varianta ideală pentru ca spațiile exterioare să poată fi alegerea confortabilă pentru a petrece timp în aer liber în toate cele patru anotimpuri.

Beneficiile pergolelor le depășesc pe cele ale unui foișor, spre exemplu, mulțumită acoperișului acționat electric prin telecomandă, dar și grație unui montaj instalat în zone dependente sau independente, care permite acoperirea estetică și funcțională a tuturor tipurilor de spații. 

Cu diferitele sale modele si gama largă de culori, pergola retractabila ajută terasele să devină locurile ideale pentru a petrece timp de calitate în exterior, departe de condițiile meteo nefavorabile: zăpadă, vânt, în cel mai eficient mod.

Cum se întrețin pergolele pentru a garanta un sistem rezistent și puternic în timp?

Pergolele acoperite cu praf fac ca exteriorul casei tale să arate urât și neatrăgător. Pentru a fi ideale, multe sisteme de pergole retractabile trebuie să poată fi ușor de curățat și îngrijit. Și, deși nu poți curăța zilnic sistemele de pergole retractabile cu detergent, poți măcar să te asiguri că pergola este clătită cu apă. Cu ajutorul unui furtun de apă de înaltă presiune vei putea, cel puțin, să îndepărtezi praful și murdăria de pe pergola retractabila. 

Curăță pergolele cu agenți care nu dăunează materialelor

Mucegaiul și petele dau un aspect neîngrijit unei pergole retractabile. Uneori, chiar și elementele de fixare lasă pete pe suprafața pergolei. Pentru îndepărtarea mucegaiului și a petelor, iată un pas ușor pe care îl poți aplica rapid: ia o cană de înălbitor și oțet și amestecă soluția formată cu 5 litri de apă. 

Stropește pergola retractabila cu furtunul și apoi aplică amestecul format mai devreme direct pe pete și pe mucegai. Lasă amestecul puțin, cât să acționeze, și apoi folosește o perie nu foarte abrazivă pentru a îndepărta murdăria. O dată ce petele par să se decoloreze, clătește soluția de pe suprafața sistemului de pergole retractabile cu ajutorul unui furtun.

Alege pergole retractabile pentru curtea casei tale!

De sistemul de pergole retractabile depinde eleganța exteriorului casei tale, întrucât aceasta este o structură frumoasă care adaugă acel plus estetic de care are nevoie casa ta. Dar, pentru a-i păstra frumusețea intactă, este indicat să păstrezi și structura curată. Acestea au fost sfaturile noastre de îngrijire și beneficiile de care te poți bucura dacă apelezi la sistemul de pergole retractabile.

La Tende.ro descoperi o selecție variată de pergole retractabile care să îndeplinească cerințele tale de design, gust și spațiu pe care îl permite locuința ta. Te invităm să vizualizezi oferta și să intri în contact cu specialiștii Tende.ro dacă îți dorești o ofertă cât mai rapid!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!