Top 5 locuri și lucruri dintr-un spațiu de birouri ce necesită igienizare și dezinfectare constante

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/-9gPKrsbGmc 

Faptul că suntem aproape opt miliarde de persoane pe planetă este o lucru incredibil. Niciodată în istorie nu a mai trăit un număr atât de mare de persoane și deși putem conviețui foarte bine, sunt și anumite aspecte cărora trebuie să le acordăm importanță. Faptul că suntem atât de mulți poate avea și consecințe pe care încă le trăim. Să luam ca exemplu pandemia de Covid-19 și toate celelalte epidemii și pandemii prin care am trecut în ultimii zeci de ani. Având în vedere cât este de ușor să călătorim și numărul foarte mare de persoane care populează Pământul în acest moment, trebuie să ne luăm toate măsurile de siguranță astfel încât să limităm transmiterea diverselor boli.  

Unul dintre locurile în care trebuie să păstrăm curățenia impecabilă și în care să avem o conduită exemplară este biroul. În funcție de numărul de angajați care lucrează într-un spațiu de birouri, se va lua decizia de a igieniza și dezinfecta în mod constant anumite locuri și lucruri. În cele ce urmează, îți vom prezenta care sunt acestea. De asemenea, pentru a menține biroul în cele mai bune condiții, este important să apelezi la o firma de curatenie in Cluj Napoca

Mânerele și clanțele din birou 

Indiferent dacă este vorba despre mânere și clanțe folosite doar de către personal sau de cele care sunt utilizate și de către vizitatori, este bine să fie curățate și dezinfectate cât mai des, eventual chiar zilnic. În special în perioadele cu îmbolnăviri dese, cum este primăvara sau toamna, este ideal să fie curățate zilnic. 

Telecomenzile 

Aceste lucruri sunt atinse zilnic de către foarte multe persoane: telecomanda de la aerul condiționat, de la un proiector, poate chiar de la un televizor și așa mai departe, reprezintă mediile perfecte pentru proliferarea bacteriilor și murdăriei. De aceea, trebuie curățate cât mai des, eventual zilnic, în funcție de numărul persoanelor care le folosesc. 

Tastatură, mouse și alte dispozitive externe pentru computer 

Indiferent dacă sunt utilizate de către o singură persoană sau mai multe, aceste lucruri este bine să fie curățate și dezinfectate măcar o dată pe săptămână. Pe parcursul zilei, îți atingi fața în mod involuntar, după ce ai pus mâinile pe mouse sau tastatură. De aceea, este bine ca acestea să fie permanent curățate. 

Telefoane fixe si mobile 

Nu puteam să nu menționăm și aceste obiecte. Este dovedit științific faptul că un telefon mobil este mai murdar decât capacul unui vas de toaletă. Telefonul mobil îl atingem în permanență, indiferent dacă suntem la birou, acasă ori prin mijloacele de transport în comun. De aceea, pe suprafața acestuia se transferă diverși microbi care trebuie înlăturați cât mai des posibil. Telefoanele fixe trebuie șterse și ele, pe același principiu ca și mouse-ul sau tastatura. 

  • Tocurile ușilor și ale ferestrelor 

În încheiere, trebuie să menționăm și tocurile ușilor și ale ferestrelor. Acestea sunt adesea neglijate sau sunt șterse doar de praf. În realitate, reprezintă mediul perfect pentru dezvoltarea mucegaiului și a diverselor tipuri de bacterii. De aceea, este necesar să fie curățate și dezinfectate măcar o dată pe săptămână. 

Sperăm să îți fie de folos aceste informații, iar dacă ai nevoie de servicii de curățenie, apelează cu încredere la Novo Class. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!