Stiluri care au fost în tendințe în 2021, dar se vor bucura de succes și în 2022

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 13:34

Dacă există o certitudine atunci când vine vorba de modă, aceasta este că niciun trend nu dispare pentru totdeauna. Mai devreme sau mai târziu, orice stil vestimentar va reveni în atenția publicului, impresionând cel puțin la fel de tare ca prima dată. Care au fost tendințele anului trecut? GLAMI.ro vine cu răspunsul, după o analiză minuțioasă a articolelor vedetă din platforma proprie. 

În linii mari, 2021 a cunoscut o creștere majoră a căutărilor pentru 3 trenduri ce au luat cu asalt lumea modei: Y2K cu influența anilor ’70, tendințele athleisure și noul stil de extravaganță.

Energia Y2K, din nou prezentă

Moda anilor ’90, cunoscută de tinerele generații sub numele de Y2K, a adus în prim-plan celebrele genți de umăr, crop top-uri, clame fluture și multe alte imprimeuri sau culori nebunești. De asemenea, și moda anilor ’70, cu blugi și pantaloni largi, s-a strecurat printre preferințele românilor. Vesta tricotată a fost un produs cu adevărat surprinzător, înregistrând creșteri de până la + 51%.

Stiluri care au fost în tendințe în 2021, dar se vor bucura de succes și în 2022

Românii – fani înfocați athleisure

Tendința „athleisure” este încă populară, iar acest lucru nu pare să se schimbe prea curând. Noile colecții de anul acesta au adoptat colanții evazați (+ 63%), ce sunt foarte confortabili și au un aspect elegant. Aceasta a fost cea mai căutată categorie pentru mult timp în 2021 și nu multe branduri s-au dat înapoi de la introducerea unui astfel de model în colecțiile lor.

Extravaganța câștigă popularitate

În ceea ce privește pantalonii de trening și puloverele, este ușor de observat faptul că lumea s-a cam plictisit de ele. În aceste condiții, colecțiile de haine de petrecere au revenit, însă nu oricum, ci cu multe noutăți – pe lângă fustele mini, articolele în tendințe au fost corsetele (+ 49%), rochiile tip jachetă (+ 84%), pantalonii din catifea (+117%), articolele cu pene (+101%) și puloverele tăiate la umeri și claviculă sau în mod asimetric (+111%).

Stiluri care au fost în tendințe în 2021, dar se vor bucura de succes și în 2022

GLAMI.ro vă pune la dispoziție un număr impresionant de branduri, astfel încât orice stil vestimentar e la un click distanță. Adăugați ceea ce vi se potrivește în wishlist-ul personal și plasați comanda oricând considerați că a sosit momentul oportun! 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!