SOLUȚII RAPIDE PENTRU UN TEN CURAT ȘI SĂNĂTOS

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 23 noiembrie 2021, 21:20

Ritmul de viață alert, alimentația haotică și deficitară în vitamine, lipsa hidratarii și poluarea își pot pune amprenta asupra sănătății tenului.

Iată de ce, specialistii Nomasvello, brandul lider mondial în tratamente cosmetice cu laser diodă și IPL recomandă curățarea facială periodică, pentru eliminarea celulelor moarte și pentru a ajută pielea să se regenereze, să se trateze din interior.

Primul pas pentru a avea un ten frumos este demachierea să zilnică.

Demachierea- etape și secrete:

Specialiștii din centrele Nomasvello ne-au dezvăluit care sunt pașii unei demachieri corecte, astfel încât să asigure eliminarea impurităților de la nivelul tenului.

Ritualul de demachiere trebuie efectuat temeinic, fără grabă și să conțină 4 pași:

  1. Întâi se îndepărtează machiajul și impuritățile cu un demachiant – în centrele Nomasvello se folosește apă lipozomala, un produs profesional cu efect 3 în 1, care curată, hidratează și tonifiaza
  2. Ulterior, se umezește ușor față cu apă călduță și se aplică un gel de curățare facială potrivit tenului. De exemplu, acest produs poate conține acid salicilic, dacă se tratează un ten gras sau extract din plante, dacă este vorba despre o piele normală, uscată sau sensibilă.
  3. După un masaj blând, se curată față cu dischete umezite în apă călduță și se usucă pielea cu un șervețel fin, prin tapotare. Nu se recomandă ștergerea fetei cu prosoape, acestea fiind prea aspre pentru ten, mai ales pentru cele sensibile.
  4. La final, se aplică un produs tonifiant, precum apă lipozomala, care ajută la restabilirea PH-ului pielii după curățarea să și se masează pianotat, pentru a intră în piele.
A picture containing person, person, talking, cellphone

Description automatically generated

Curățarea facială la salon:

Curățarea facială se poate realiza la salon prin diverse proceduri, unele mai complexe, altele mai rapide, însă cert este că acum există alternative la extracția manuală clasică a impurităților, care durează mult (peste 1,5 ore) și care implică tehnici dureroase și agresive cu pielea. 

Un tratament rapid și nedureros prin care putem asigura pielii o curatare faciala temeinică este Proskin, care acționează cu ultrasunete și energie galvanică și care este eficient în doar 20 minute. 

Tratamentul facial de curățare în profunzime Proskin elimina murdăria, punctele negre și celulele moarte, având rezultate vizibile încă de la prima ședința. 

Iată care sunt etapele curățării Proskin:

  1. În primele 10 minute se acționează cu ultrasunete, pentru deschiderea porilor și pentru aducerea impurităților din stratul profund al pielii la suprafață. Se folosește o spatulă subțire de metal, manevrată cu blândețe pe suprafață tenului. 
  2. Ulterior, timp de 5 minute se folosește energia galvanică, pentru a elimina punctele negre și impuritățile, dar și pentru a stimula producția de colagen și elastina, pentru un ten regenerat și rejuvenat. Așadar, în această etapă se închid porii și se obține un ten curat, cu aspect întinerit. 
  3. Ultimele 5 minute sunt dedicate unui masaj facial revitalizant, realizat cu un produs dermato-cosmetic pe baza de vitamina C, antioxidanți și pigmenți de luminozitate, care uniformizează culoarea tenului și îi redă strălucire.

 Pentru un ten cu probleme, specialiștii recomandă și aplicarea săptămânală de măști și fiole faciale cu vitamine și acizi proprii pielii.

A picture containing person, person, indoor, green

Description automatically generated
  • Curatarea faciala Proskin in centrele Nomasvello-

Curățarea tenului acasă:

În lipsa de timp sau de buget pentru un răsfăț la salon, tenul se poate curată astfel:

  1. Cu produse dermato-cosmetice, precum apă lipozomala sau gelurile de curățare facială No+Vello. 
  2. Cu remedii naturiste

Dacă se optează pentru remedii naturiste, iată câteva ingrediente care dau rezultate, odată aplicate sub formă de masca facială:

–           Argila – curată porii și ajută la eliminarea celulelor moarte

–           Aspirina – acidul salicilic din aspirina are rolul de a aduce murdăria din interiorul pielii la suprafață, fiind recomandată persoanelor cu tenul gras

–           Scorțișoara – are proprietăți antibacteriene

–           Mierea –  este un antibiotic natural

–           Albusul de ou – reduce secreția de sebum și ajută la închiderea porilor.

Totodată, se poate face câte un gomaj săptămânal folosind zat de cafea, mălai sau zahăr brun. Gomajul se va realiza după un dus sau o baie fierbinte, pentru a avea porii deschiși și celulele moarte înmuiate.

Totuși, dacă nu știi exact cum să aplici remediile naturiste, apelează la un specialist, mai ales dacă nu ți-e clar ce tip de ten ai și ce nevoi are pielea ta pentru a străluci din nou.

În centrele Nomasvello te poți bucură gratuit de o diagnoză facială WoodLamp – cu ajutorul luminii ultraviolete, specialiștii observă cu ce probleme se confruntă tenul în profunzime, care altfel nu sunt vizibile cu ochiul liber. În plus, oferă un plan de tratament personalizat, precum și alte sfaturi de îngrijire a tenului.

Frumusețea ta e unică! Frumusețea se îngrijește!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!