Sfaturi pentru obținerea blondului perfect prin tehnica Balayage

De Unica.ro, pe

Balayage, tehnica pentru vopsirea părului, se bucură în continuare de popularitate.

Indiferent dacă părul este scurt, mediu sau lung, tehnica balayage poate fi aplicată pe toate lungimile, iar în funcție de schimbarea de look pe care dorești să o realizezi, poți alege nuanțe mai îndrăznețe sau mai naturale. Această tehnică, cunoscută de toți hairstiliștii, se bucură de popularitate datorită mixului perfect de nuanțe de blond obținut. Este o tehnică ce implică utilizarea a două sau trei culori, al căror obiectiv este o trecere treptată pe vertical a nuanței părului. În funcție de presiunea exercitată, nuanța obținută va fi mai puternică sau mai estompată. Balayage-ul este o tehnică de vopsire ce poate fi aplicată pe toate nuanțele de păr, în funcție de mai multe criterii, precum lungimea sau grosimea firului, ce influențează și rezultatul final. În acest articol îți prezentăm câteva informații despre tehnica balayage, pe care considerăm că merită să le cunoști:

  • Balayage vs ombre
  • Întreținerea părului vopsit balayage
  • Cursuri și produse pentru obținerea blondului perfect

Balayage vs Ombre

De multe ori cele două tehnici sunt confundate, din cauza procedurilor și rezultatelor asemănătoare. Astfel, vom încerca să facem o diferențiere între cele două:

Ombre – Este o tehnică ce se referă la crearea unui efect de degrade, concentrată mai mult pe patea de jos și vârfurile părului, de la nuanța închisă la cea deschisă. În general, se pornește de la rădăcină și se ajunge la nuanțe mai deschise spre vârfuri, până se ajunge la aspectul de umbră. Trecerea de la o nuanță închisă trebuie realizată treptat pentru a avea un aspect armonios.

Balayage –  Este o tehnică ce se referă la presărarea de șuvițe mai deschise pe toată lungimea părului, dar concentrate și pe părțile sale superioare. Tehnica utilizată este cea a mâinii libere, în care culoarea este aplicată pe suvițe de par alese. Se începe de la câțiva centimetri mai jos de scalp și se coboară cu tot mai multă culoare spre vârfuri. Se aplică vopseaua în secțiuni triunghiulare de păr, pentru a obține o tranziție naturală.

Întreținerea părului vopsit balayage

Pentru a păstra aspectul obținut la salon este necesară o îngrijire suplimentară acasă.

În ce constă această îngrijire suplimentară: Trebuie alese produse cu ingrediente atent selecționate, speciale pentru părul vopsit, care au capacitatea de a păstra culoarea în interiorul firului de păr și totodată oferă hidratarea necesară. Astfel de produse sunt cele de la brandul italian ELGON, brand ce oferă produse și tratamente profesionale pentru colorarea și îngrijirea părului. Spre exemplu, după vopsire pot fi folosite Delicate Shampoo pH 5.5 și Delicate Conditioner pH 4.5, ce ajută la reechilibrarea pH-ului – hidratează, protejează și fixează culoarea timp îndelungat. În plus, oferă strălucire și lasă părul mătăsos. Alte produse ce ajută la îngrijirea și îmbunătățirea aspectului părului pot fi găsite pe site-ul Beauty One.

Cursuri și produse pentru obținerea blondului perfect

Dacă dorești să te perfecționezi în arta colorării și să înveți cum poți obține nuanțele perfecte de blond, poți participa la un curs de profil, susținut de traineri specializați, pregătiți să-ți ofere toate informațiile de care ai nevoie. Spre exemplu, poți participa la cursul de Balayage & Tehnici de Colorare, susținut de trainerul Beauty One, Daniel Stanciu, ce are loc în mai multe orașe din țară. Prin intermediul cursului poți afla mai multe despre diagnosticarea părului, tehnica de lucru și împărțirea secțiunilor, tipuri de vopsit balayage, decapaj/gomaj – diferențe și mod de aplicare.

Sperăm că informațiile prezentate în cadrul acestui articol îți vor fi de folos. Te așteptăm pe site pentru a încerca produsele ELGON, perfecte după vopsirea părului și la cursul de Balayage & Tehnici de Colorare pentru a învăța cum poți obține blondul perfect!

Poți vedea în următorul material video o transformare realizată de trainerul Beauty One:

Sursă foto: Pinterest.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!