7 sfaturi pentru alegerea următoarei perechi de ochelari de soare

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 13 mai 2022, 16:29

Tu știi ce sfaturi să urmezi când alegi următoarea pereche de ochelari de soare? Descoperă trucurile noastre în acest articol!

Este timpul să începeți să vă gândiți la cum va arăta următoarea dumneavoastră pereche de ochelari de soare. Ochelarii de soare sunt accesoriul perfect pe tot parcursul anului, dar sunt deosebit de importanți atunci când petreceți ore îndelungate afară.

Odată cu vremea mai caldă care se apropie, este posibil să petreceți mai mult timp în aer liber la soare și va trebui să vă protejați ochii de razele UV dăunătoare. Atunci când sunteți în căutarea unei noi perechi de ochelari, luați în considerare următoarele sfaturi:

1. Asigurați-vă că aceștia funcționează

În timp ce o pereche de ochelari Ray Ban de soare pot fi la modă, ei trebuie să fie funcționali pentru a fi eficienți. Unii ochelari de soare nu vă protejează ochii de razele UV și nici nu oferă prea multă umbră. Unii ochelari de plastic și alte opțiuni ieftine găsite în benzinării și farmacii nu oferă protecția de care aveți nevoie. Poate părea că economisiți bani, dar de fapt îi aruncați pe ceva care nu funcționează.

2. Examinați durabilitatea

Ce fel de activități vă place să faceți afară? Dacă vă place mai mult să leneviți, puteți opta pentru o pereche de ochelari de soare la modă, de calitate superioară. În timp ce moda high-end poate fi realizată cu materiale elegante, flexibile și durabile, acestea nu sunt destinate unui stil de viață activ. Dacă vă place atletismul sau să rămâneți în mișcare, luați în considerare ochelarii de soare care sunt făcuți pentru a fi purtați în timpul unei activități de mare acțiune.

Încercați să identificați pentru ce veți folosi zilnic ochelarii de soare. Ochelarii de soare pentru șofat sau ochelarii de soare pentru utilizarea pe motocicletă sunt cei mai potriviți cu o ramă cu înfășurare înaltă, cu foarte puțină filtrare a luminii în părțile laterale. Dacă ieșiți pe apă, alegeți o pereche cu un strat de oglindă pentru a reduce strălucirea. Pentru cei care își poartă ochelarii de soare ori de câte ori sunt în aer liber, atunci totul se reduce la o chestiune de stil personal și confort.

3. Evaluați confortul

Când evaluați confortul, uitați-vă la formă, material și dimensiune. Cu ce vă simțiți cel mai confortabil? Ochelarii de soare sunt meniți să fie purtați pentru o perioadă lungă de timp ori de câte ori sunteți afară, la soare. Dacă preferați senzația metalului în locul plasticului, țineți cont de acest lucru. Dacă preferați ochelarii mai mici, mai puțin supărători, asigurați-vă că căutați opțiuni mai mici. Nu uitați să încercați perechea pe care o aveți în vedere înainte de a lua o decizie. Mai mult, alegeti ochelarii de soare în funcție de indicele UV.

4. Luați în considerare portabilitatea

Cât de mari sunt ochelarii de soare pe care vi i-ați dori? Ce fel de husă este inclusă și cât de mare este aceasta? Se pliază? Dacă da, cât de mult se pliază? Toate aceste întrebări ar trebui să fie puse înainte de a alege o pereche de ochelari de soare. Ochelarii de soare ar trebui să meargă peste tot când plănuiți să petreceți timp afară. Asta include vacanțe, excursii la plajă, comisioane și multe altele. Ochelarii de soare pot fi transportați și depozitați cu ușurință?

5. Nu uitați de stil

Ce stil de ochelari de soare se va potrivi cu vibe-ul dumneavoastră general? Există opțiuni clasice, linii ale celebrităților, ochelari de soare sport, noi opțiuni îndrăznețe la modă și multe altele. Luați în considerare ce stil vi se potrivește și apoi răsfoiți selecția.

Ce fel de declarație vor face ochelarii dumneavoastră de soare? Dacă sunt prea ostentativi, veți dori să îi folosiți zilnic? Dacă sunt prea simpli, veți fi suficient de entuziasmat pentru a vă aminti să îi purtați ori de câte ori petreceți timp afară? Atunci când vă alegeți următoarea pereche de ochelari de soare, luați în considerare ce fel de declarație fac și dacă această declarație se potrivește sau nu nevoilor dumneavoastră.

6. Țineți cont de forma feței

Când vine vorba de alegerea ochelarilor de soare, există o mulțime de opțiuni.  Doriți o pereche care să se potrivească confortabil, să vă protejeze ochii și să vă ofere o vedere clară.  Iată câteva sfaturi cheie despre cum să alegeți ochelari de soare pentru forma feței, stilul de viață și nevoile dumneavoastră de vedere.

O bună regulă de bază pentru alegerea ochelarilor pentru forma feței dumneavoastră este să contrastați trăsăturile puternice.  Dacă aveți o față rotundă, găsiți ochelari cu linii și margini drepte. Pentru o față unghiulară, formele mai moi vă vor sta cel mai bine. Dacă întâmpinați dificultăți, cereți ajutorul opticianului dumneavoastră! Aceștia au o mulțime de experiență în montarea ochelarilor și vor putea să vă îndrume în direcția corectă.

7. Alegeți lentilele potrivite pentru nevoile dumneavoastră

Ochelarii de soare ar trebui să se potrivească bine și să vă facă să vă simțiți bine! Ultimul lucru de care să țineți cont este alegerea lentilelor potrivite. Acest proces se va face cu ajutorul opticianului dumneavoastră, care vă cunoaște rețeta și va construi lentilele special pentru dumneavoastră.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!