Șase modalități pentru a rămâne activ în sezonul rece

Când soarele strălucește și temperatura din termometre este prietenoasă, să ieși la o alergare în aer liber poate reprezenta o activitate extrem de plăcută, dar ce facem în lunile de iarnă, când zilele sunt reci, vântul este prezent zilnic și tot ceea ce îți dorești este să te cuibărești lângă un șemineu?

Iarna poate fi o perioadă dificilă din punct de vedere al activităților fizice și, chiar dacă vremea de afară te descurajează total, varianta hibernarii este extrem de periculoasă și are un efect negativ asupra sănătății tale fizice și mintale. După cum afirmă experții, menținerea unei rutine ajută la reducerea anxietății, la creșterea calității somnului și la întărirea oaselor, dar și la scăderea tensiunii arteriale. În plus, exercițiile fizice regulate au capacitatea de a scădea riscul apariției diabetului, ajută la stimularea funcției imunitare și contribuie la păstrarea unei greutăți optime, aspect foarte important pentru un organism sănătos. Așadar, cum ne putem menține activi în lunile friguroase de iarnă?

Caută activități distractive

Iarna este și sezonul pentru schi și patinaj, așadar caută parteneri pentru o scurtă recreere. Nu doar că te vei mișca, dar, în același timp, te vei amuza copios, mai ales pe patinoar. Dacă nu știi nici să patinezi și nici să schiezi, atunci poți alege o zi la săniuș. Ia prietenii cu tine și distrați-vă câteva ore pe un derdeluș.

Antrenează-te online

O altă variantă de a menține un ritm activ este să apelezi la programele de exerciții online. Poți opta pentru un antrenament TV sau online, în funcție de preferințele tale. Cumpără un echipament adecvat, adidasi Nike și câteva accesorii, precum gantere și benzi elastice, și începe sesiunile. Sunt foarte multe videoclipuri gratuite cu exerciții care te vor ajuta să te păstrezi într-o formă fizică bună, fie că alegi aerobic, dansuri sau fitness.

Plănuiește multe plimbări în natură

Unele dintre cele mai bune activități în zilele reci de iarnă sunt plimbările în natură și drumețiile. Recomandarea experților este de cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică de intensitate moderată, iar programarea unei ieșiri de minimum o oră în pădure sau într-un parc, la final de săptămână, ar reprezenta un plus pentru sănătatea ta și ar acoperi aproape jumătate din timpul calculat de specialiști. Urmărește mereu prognoza meteo și echipează-te adecvat pentru activitatea aleasă.

Investește într-o bicicletă

Dacă spațiul îți permite, o alternativă este să-ți cumperi o bicicletă de apartament și să-ți setezi anumite obiective săptămânale. Această activitate te va ajuta să-ți îmbunătățești rezistența, să-ți tonifiezi corpul și să menții greutatea în limite normale. Pentru mai multă energie de-a lungul zilei, încearcă să-ți programezi antrenamentul dimineața și, în funcție de temperaturile de afară, lasă geamul camerei deschis măcar jumătate din timp.

Mergi la piscină

Chiar dacă încă există restricții din cauza pandemiei de coronavirus, piscinele sunt deschise și sunt o bună modalitate de a te menține activ pe parcursul iernii. Înotul îmbunătățește circulația sanguină, joacă un rol important în dezvoltarea unui sistem imunitar mai puternic și contribuie la obținerea unei forme fizice de invidiat.

Aleargă

Dacă nu este un ger crunt, atunci o jumătate de oră de alergare dimineața va face minuni. Nu trebuie decât să-ți optimizezi ținuta și să te îmbraci adecvat vremii de afară. Este esențial să porți cât mai multe straturi, iar cel care intră în contact cu pielea ar fi indicat să fie un material sintetic subțire, care să absoarbă transpirația. Apoi, optează pentru un strat izolator, preferabil din lână, și unul impermeabil la exterior. În plus, acoperă extremitățile, precum mâinile și urechile, și nu uita să folosești cremă pentru protecție solară.

Iar dacă niciuna dintre activitățile enumerate mai sus nu reprezintă o variantă câștigătoare pentru tine, atunci poți alege să urci și să cobori scările. Fie acasă, fie la locul de muncă, încearcă să faci acest exercițiu minimum zece minute pe zi.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!