Șapte beneficii pe care ți le oferă compania unui câine

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 decembrie 2021, 23:56

Îți dorești un câine, dar încă stai pe gânduri în legătură cu această decizie? Adoptarea unui animal de companie reprezintă o mare responsabilitate, însă un câine îți poate face viața mult mai frumoasă, fiind un prieten fidel și distractiv. Pe lângă aceste motive, îți vom prezenta în continuare alte câteva beneficii pe care le poate aduce în viața ta un câine.

Te ajută să uiți de singurătate

Atunci când ai alături de tine un animal de companie, poți uita mai ușor de singurătate. În general, pentru persoanele care locuiesc singure, un câine poate fi o companie reconfortantă. În plus, grija față de un animal reprezintă un scop în viață, iar acest lucru poate juca un rol important în ceea ce privește responsabilizarea unei persoane. De asemenea, plimbarea cu câinele nu trebuie văzută doar ca pe o datorie zilnică, ci și ca pe o ieșire recreativă, care poate fi benefică pentru starea ta de spirit.

Îți scade starea de nervozitate

Studiile au dovedit că, atunci când mângâiem un câine, corpul nostru este stimulat să producă un hormon care produce o stare de bine în organism. Iar acest lucru duce la scăderea hormonului de stres, dar și la reducerea presiunii arteriale. Conform cercetărilor, proprietarii de animale domestice au o presiune arterială și un ritm cardiac mai scăzut decât persoanele care nu au acasă câini sau pisici. 

Un ajutor în tratarea depresiei

În anumite cazuri, medicii recomandă adoptarea unui animal de companie pentru tratarea depresiei. Studiile au arătat că un animal de companie poate juca un rol terapeutic, în cazul anumitor pacienți. Oricare ar fi starea de spirit a proprietarului, animalul este mereu acolo pentru a împărtăși sentimentele umane. De asemenea, animalele de companie îi ajută pe oamenii cu boli de lungă durată să își țină sub control anxietatea și depresia.

Îți menține un stil de viață activ

Atunci când ai un animal de companie ești mult mai activ. În general, cei care au acasă un câine, fac mai multă mișcare, deoarece ies în fiecare zi la plimbare și la joacă, alături de animalul de companie. Orice câine are nevoie de o plimbare zilnică, iar acest exercițiu este bun atât pentru sănătatea animalului, cât și pentru cea a proprietarului. În plus, aceste plimbări te pot ajuta să previi obezitatea, dar și osteoporoza și artrita reumatoidă. Iar pentru persoanele în vârstă, un animal de companie poate fi pretextul perfect pentru ca aceștia să facă mișcare, dar și să intre în contact cu persoane noi. 

Te ajută să descoperi la timp anumite probleme de sănătate

Câinii au simțurile mult mai dezvoltate, având un miros excepțional, așa că uneori pot depista anumite probleme de sănătate ale proprietarilor, cum ar fi anunțarea unui accident vascular cerebral, scăderea glicemiei sau chiar detectarea cancerului. Explicația acestor capacități are legătură cu faptul că animalul reacționează la schimbările chimice ale corpului, care emană un miros deosebit. 

Vei deveni mai matinal

Câinele este cel mai bun prieten al omului, însă, acesta reprezintă și o responsabilitate în plus. Iar atunci când ai acasă un animal de companie, trebuie să te pregătești să devii matinal. Câinii au nevoie de o plimbare în fiecare dimineață, așa că va trebuie să te conformezi. În timp te vei obișnui cu acest program și vei descoperi un mod extraordinar de a te trezi.

Te vei simți protejat

Un câine este ideal pentru pază și protecție. Chiar dacă nu este dresat, acesta te va proteja din instinct și îi va ține mereu la distanță pe eventualii intruși. 

Asadar, un câine este mai mult decat o simpla companie. În primul rand, el reprezintă o mare responsabilitate, dar în același timp, acesta este și o sursă de fericire și de distracție, dar și un prieten loial.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!