Regenerarea părului: 3 soluții pentru un păr sănătos, de la Gerovital

O persoană se poate confrunta cu diferite probleme ale scalpului de-a lungul vieții, cauzate de diverși factori, atât interni cât și externi, ce țin de mediu. Între acestea, căderea părului reprezintă una dintre cele mai frecvente neplăceri, fiind deopotrivă și o posibilă sursă de stres.

Deși pierderea firelor face parte, în mare măsură, dintr-un proces normal de regenerare, calviția sau alopecia au la bază cauze diverse, și pot să apară brusc sau gradual. 

În continuare îți prezentăm câteva soluții pentru regenerarea capilară de la cunoscutul brand românesc Gerovital, care te vor ajuta să ții eficient sub control căderea părului.

Care sunt cele mai frecvente cauze ce duc la căderea părului

Căderea părului, dar și alopecia areată, adică pierderea firelor pe anumite porțiuni ale scalpului, pot avea cauze diverse, și se manifestă diferit la femei și bărbați. Între cele mai frecvente motive se numără:

  • Moștenirea genetică;
  • Factorii de mediu, precum temperaturile extreme;
  • Stresul și dieta inadecvată, lipsită de vitamine;
  • Sistemul imunitar deficitar;
  • Probleme hormonale sau disfuncții tiroidiene, care duc la fragilizarea și slăbirea firelor de păr, apoi la căderea lor;
  • Folosirea de produse de îngrijire nepotrivite tipului de păr, sau care produc prea multă spumă.

Pe piață există multe soluții și tratamente potrivite pentru regenerarea firelor de păr, iar mai jos îți vom prezenta câteva soluții de la brandul românesc Gerovital, pe care le poți utiliza oricând la tine acasă.

Soluții și tratamente pentru regenerarea părului, recomandate de specialiștii de la Gerovital

  • Tratament intensiv pentru stimularea creșterii părului

Dacă părul tău este supus frecvent acțiunii distructive a factorilor externi, precum expunerea la radiații UV, temperaturi scăzute sau prea ridicate, dar și tratamente agresive precum folosirea plăcii pentru întindere sau a foehn-ului, firele de păr devin mai subțiri și mai fragilizate, și în consecință se pot rupe cu mai mare ușurință. 

În acest caz, un set de fiole pentru regenerarea părului te va ajuta deoarece ajută la hidratarea firelor de la rădăcină până la vârfuri. Un astfel de tratament este potrivit atât pentru femei cât și pentru bărbați, având în componență un complex de extracte vegetale, vitamine, și mai ales keratină. 

Această formulare concentrată acționează pentru a îmbunătăți circulația la nivel capilar și a stimula creșterea sănătoasă a firelor. Keratina are un rol important pentru a menține elasticitatea firelor, dar și pentru a împiedica deshidratarea sau oxidarea cauzată de radicalii liberi. 

  • Tratament intensiv Gerovital Men

Bărbații se confruntă mai des cu fenomenul de alopecie areată, adică pierderea firelor de păr pe anumite porțiuni ale scalpului. În plus, ei se pot confrunta mai frecvent cu mătreața, mai ales cea grasă, ce formează mici scuame cu aspect uleios. Astfel de fenomene sunt determinate de factori genetici și hormonali, asociați cu vârsta. 

În acest caz, tratamentul intensiv pentru regenerare de la Gerovital Men ajută la creșterea rezistenței rădăcinii firului de păr, și totodată la reducerea aspectului de păr gras. Acest lucru se datorează principiilor active din acest tip de ser, între care glicina, un constituent major al keratinei care mărește rezistența firului de păr, dar și al vitaminelor din grupa B care ajută la reducerea sebumului și a mătreții sau a extractelor de larix și ceai verde, ce acționează direct asupra cauzelor ce duc la căderea părului.

  • Șampon împotriva căderii părului

Pentru folosire uzuală sau chiar zilnică, specialiștii îți recomandă șamponul anticădere din gama Gerovital H3 Derma+ . Acesta conține compuși activi, precum Procapil și Biocapigen, ce acționează direct asupra cauzelor ce conduc la căderea în exces a părului și stimulează regenerarea. Formularea blândă a produsului contribuie la reglarea nivelului de sebum, protejează firele de păr și le face mai rezistente.

Alege produsele potrivite pentru tine de la Gerovital, pentru a te bucura de un păr sănătos și plin de vitalitate!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!