Reducerea dioptriilor folosind laserul RelEx Smile

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 13:41

Majoritatea oamenilor dispun de probleme de vedere, unele ce pot fi corectate ușor, altele necesitând anumite intervenții medicale. Cea mai frecventă problemă oculară o reprezintă tulburările de vedere care impun purtarea ochelarilor de vedere. Printre acestea, regăsim frecvent miopia sau hipermetropia.

Investigații necesare înainte operației 

Înainte de a beneficia de această intervenție pentru reducerea dioptriilor, sunt necesare a fi realizate o serie de investigații, pentru a se depista dacă miopia poate fi tratată sau nu cu ajutorul tehnologiei laser RelEx Smile. 

Printre aceste investigații, se numără: testarea câmpului vizual, determinarea presiunii intraoculare, examinarea fundului de ochi, biometrie oculare, topografie corneei, stabilirea acuității vizuale, dar și alte proceduri recomandate de medicul oftalmolog. 

Reducerea dioptriilor cu ajutorul tehnologiei laser RelEx Smile

De cele mai multe ori purtarea ochelarilor poate deveni o corvoadă. Tipul și numărul dioptriilor, curbura corneei și grosimea acesteia sunt printre principalii factorii care se iau în considerare înainte efectuării operației. Descoperă că, după ani de zile de purtat ochelari pentru diverse afecțiuni – miopie, hipermetropie, astigmatism sau prezbiopie – dioptriile pot fi reduse, cu ajutorul unei noilor tehnologii din industria oftalmologică. Una dintre cele mai noi clinici unde pot fi realizate proceduri de reducere a dioptriilor cu aparatură de ultimă oră, este clinica oftalmologie Cluj-Napoca.

Această tehnologie reprezintă cea mai actuală tehnică de reducere a dioptriilor, efectuată cu laserul femtolaser VisuMax Carl Zeiss Meditec. Aceasta e preferată de medicii oftalmologi datorită efectuării operației fără flap (lambou cornean) și fără îndepărtarea epiteliului cornean.

Ce presupune tehnologie laser RelEx Smile? 

Operația cu laser ReIEx Smile reprezintă un tratament minim invaziv, care se realizează printr-o singură procedură. Această tehnică păstrează țesutul cornean, durează puțin, iar după intervenție, vederea se stabilizează foarte repede, în cel mult 72 de ore. Operația de miopie cu ajutorul acestei tehnologii laser durează 24 de secunde, iar extragerea lenticulei durează aproximativ 60 de secunde, în timp ce toată intervenția se termină în mai puțin de 4 minute. 

După efectuarea unei mici incizii cu ajutorul laserului, chirurgul oftalmolog îndepărtează țesutul cornean ce trebuie înlăturat, forma corneei este modificată de laser și se obține astfel corecția dorită. 

Corectarea viciilor de refracție 

Viciile de refracție reprezintă defectele de focalizare a luminii pe suprafața retinei, având ca principală cauză forma globului ocular. Cele mai frecvente vicii de refracție sunt: miopia, hipermetropia și astigmatismul miopic. 

În cazul viciilor de refracție, tehnologia laser pentru reducere de dioptrii RelEx Smile permite corectarea viciilor cu până la -10 dioptrii pentru miopie, -5 dioptrii pentru astigmatism miopic, și cu până la -15 dioptrii combinate de miopie și astigmatism miopic.  

Riscurile după efectuarea unei asemenea intervenții sunt minime, însă unii pacienți pot manifesta o vindecare mai dificilă, linii corneene sau existența unor dioptrii restante.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!