Reconectează-te cu latura ta creativă! Iată câteva metode prin care te poți elibera de stresul cotidian pentru a fi din nou tu!

De Unica.ro, pe

Fiecare zi este plină de evenimente și sarcini mai mult sau mai puțin plăcute. Este dificil de multe ori să faci față tuturor necesităților și activităților ce ți se cer a fi îndeplinite. Este greu să faci față cu succes tuturor stresorilor și termenelor limită mai ales când viața ta nu înseamnă doar muncă, educație, familie, dar nici o continuă relaxare. În fiecare zi, după ce treci prin toate provocările personale, îți permiți să îți rezervi un moment doar ție pentru a te reconecta cu sinele.

Există multe lucruri pe care le poți face pentru a desface în sfârșit șireturile corsetului în care ai fost strânsă toată ziua și care te oprește de la a fi tu în confortul tău total. Însă de multe ori trebuie să îți alcătuiești o rutina pe care sa o respecți de cateva ori pe saptamana pentru a te putea simți din nou tu, pentru a reveni la zona ta de confort psihic si fizic. Fie ca este vorba de sport, o rutina de spa sau meditație, a avea un astfel de program te va scoate basma curată chiar si din cele mai dificile momente ale saptamanii.

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te relaxa și reconecta cu sinele tău creativ:

Ritual de îngrijire

După o zi epuizantă, poți umple cada cu apă caldă și spumă și petrece un timp doar tu cu gândurile tale sau cu o carte bună. Dacă îți face plăcere un astfel de moment ori daca vrei sa stii mai mult din ce inseamna feminitatea, îngrijirea tenului ar fi un următor pas perfect. In felul asta ai grija si de pielea ta și de starea ta psihică și emoțională. Cumparaturile online sunt mereu parte dintr-o seara de spa reușita așa ca îți poți face timp și să descoperi gama de lenjerie sexy de la pasiune.ro care iti va schimba total starea. Un mic impuls care sa te facă sa te simți sexy și bine în propria piele este mereu binevenit.

Timpul și spațiul tău personal

Niciodata sa nu subestimezi puterea singuratatii! Chiar dacă ești o persoana extrovertă și îți place sa petreci timpul cu prietenii și oamenii dragi, este important sa îți aloci cateva momente de singuratate în care sa te reconectezi cu tine. De multe ori, te incarci negativ sau obosesti după lungi sesiuni de socializare si asta se intampla mai ales pentru ca in tot acst timp uiti sa iti concentrezi atentia si pe propriile nevoi. Păstrează-ți puțin timp pentru a medita sau pentru a fii atentă la nevoile propriului corp si suflet, astfel incat sa eviti momentele de epuizare psihică.

Sportul

Dacă ești totuși o fire mult mai energică, căreia nu îi face plăcere să stea prea mult pe loc, fă-ți un program de sport. Dacă ești suficient de matinală, trezește-te cu o oră mai devreme și alcătuiește-ți un set de exerciții care să te pună în ritm de la prima oră a dimineții. O variantă mult mai iubită de către toată lumea este alergatul. Cand îți începi ziua cu o sesiune de alergare, toate grijile și provocarile din ziua respectivă capătă proporții mai mici și îți va fi mult mai ușor sa te pui pe treabă. Începutul e cel mai greu, dar rezultatele se vor vedea rapid.

În concluzie, nu trebuie să uiți ca pentru a te relaxa cu adevărat și a te reconecta cu sinele, ai nevoie de cateva momente doar pentru tine. În funcție de personalitatea ta, alcătuiaște-ți un ritual care să te readucă pe linia ta proprie de plutire și să ți redea încrederea în tine.

Sursa: pexels.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!