Practică, elegantă sau confortabilă? Cum aleg femeile geanta de umăr potrivită pentru job?

De Unica.ro, pe

O geantă de damă este un accesoriu care însoțește femeile de mulți ani. La începutul secolului al XVII-lea, femeile purtau pungi pe rochii, acestea fiind considerate prototipurile genților de astăzi. Asta înseamnă că de secole, gențile au fost un atribut de nedespărțit, punând accent pe feminitate și fiind un accesoriu util care completează întregul styling.

Ce aleg femeile atunci când caută accesorii la modă?

Dar cum ar trebui să arate acele genți de umăr pe care femeile le iau la job și cum ar trebui să arate? Fără îndoială, trebuie să fie practice și confortabile și, cel mai important, trebuie să fie adaptate provocărilor pe care viața de zi cu zi le aduce.

Contrar aparențelor, găsirea genții perfecte pentru muncă nu este o sarcină ușoară. Un astfel de model ar trebui să se distingă prin caracterul său universal, pentru a-și îndeplini rolul în orice situație. Multe femei cred că dimensiunea este cheia, căci aceasta va putea găzdui dosare și documente, prevenind deteriorarea acestora. În plus, ar trebui să fie selectată în așa fel încât să se potrivească cu majoritatea ținutelor formale pe care femeile le aleg pentru job.

 Un aspect important este materialul din care este realizată geanta. Nu merită să economisești pe un model care te va servi în fiecare zi. Astfel, modelul selectat trebuie să fie realizat dintr-un material durabil și rezistent la uzură, cum este pielea naturală. Alegerea unei genți de piele este ideală, căci aceasta va arăta grozav și își va îndeplini funcția pentru o perioadă lungă de timp.

Alegerea genții de umăr în funcție de siluetă

Atunci când se alege o geantă de umăr, merită să se acorde atenție tipului de siluetă. Mulți stiliști subliniază cât de importantă este alegerea accesoriilor, ținând cont de siluetă.

O geantă selectată corespunzător va ajuta la ascunderea defectelor figurii sau va adăuga câțiva centimetri la înălțime. Nu trebuie uitat nici faptul că un accesoriu greșit va adăuga optic kilograme sau va deforma modul în care ceilalți văd o anumită persoană. 

Dacă nu ești o femeie înaltă, gențile mari de la umăr până la talie nu te vor ajuta să arăți impecabil. Cea mai bună soluție este o geantă mică, minimalistă și elegantă. 

Dacă de bucuri de forme feminine, bine conturate, ar trebui să ai în vedere genți mai mari cu mânere scurte. Un astfel de model de geantă ar trebui să ajute eficient la distragerea atenției de la micile imperfecțiuni ale siluetei. 

Nu trebuie să uiți nici faptul că un element important atunci când alegi o geantă este culoarea acesteia. Negrul intens rămâne un clasic, iar într-un cod vestimentar de birou, poți alege maro și bej, nuanțe pastelate, precum și bleumarin și gri. Dacă vei combina corect accesoriile, accentul de culoare poate fi interesant și atrăgător.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!