Ponturi pentru alegerea celor mai potrivite ghete si cizme în acest sezon

De Unica.ro, pe

Cizmele sunt cu siguranță un articol nelipsit din colecția fiecărei femei în sezonul toamnă-iarnă. Acestea nu numai că sunt călduroase și protejează împotriva umidității, dar sunt versatile și au puterea de a transforma ținutele de zi cu zi. Sunt atât de multe variante din care se poate alege atunci când vine vorba de cizme și ghete, dar cel mai important este ca acestea să îndeplinească exigențe de ordin funcțional. În rândurile următoare, vor fi prezentate câteva ponturi utile în alegerea unor cizme si ghete potrivite pentru sezonul de iarnă:

1. Cizmele trebuie să fie călduroase și confortabile

Confortul trebuie să reprezinte o prioritate atunci când se achiziționează cizme pentru iarnă, mai ales dacă vor fi parcurse distanțe lungi în condiții meteo nefavorabile. Înainte de toate, cizmele trebuie să fie practice și să protejeze împotriva frigului și altor factori externi, cum ar fi umiditatea. Confortul constă și în libertatea de mișcare pe care o oferă cizmele sau ghetele respective, care trebuie să fie ușor de încălțat. 

De altfel, cizmele trebuie să fie călduroase, deci să aibă o lungime potrivită și să fie fabricate dintr-un material calitativ. Pentru persoanele cărora nu le surâde ideea de a purta cizme lungi se recomandă alegerea unor cizme scurte îmblănite, care să asigure confort termic sporit pe durata întregii zile; 

2. Materialul cizmelor și ghetelor trebuie să fie rezistent și ușor de îngrijit

Vorbind de confort, trebuie menționat faptul că acesta este determinat inclusiv de materialul din care sunt fabricate cizmele. În egală măsură, materialul influențează rezistența cizmelor și modul de întreținere. În sezonul rece, multe doamne și domnișoare își achiziționează si ghete damă din piele ecologică din motive precum versatilitatea și disponibilitatea într-o gamă largă de culori și stiluri, dar și pentru că ghetele din piele ecologică sunt ușor de întreținut și se curăță foarte rapid, fără a fi nevoie de produse speciale de îngrijire pentru încălțăminte;

3. Culoarea este un atribut principal în alegerea cizmelor 

După confort, lungime și material, urmează criteriul estetic. Cele mai multe persoane mizează pe cizme și ghete negre sau maro, iar motivul este evident: acestea sunt ușor de asortat cu aproape orice ținută, fie că e vorba de stilul casual sau elegant. Totuși, există și persoane care vor să renunțe la aceste culori, considerate deja clasice. Din fericire, există o mulțime de culori din care pot să aleagă. 

S-a remarcat o tendință de a renunța la cizmele negre în detrimentul unor nuanțe mai speciale, precum bordo sau bleumarin. Roșul este o nuanța mai îndrăzneață, iar pentru un look reușit, acestea pot fi asortate cu o geantă de aceeași culoare. Cizmele pot să adauge o pată de culoare ținutelor în culori neutre, fiind un element de impact inclusiv pentru ținutele all-black. 

Prin urmare, se poate concluziona că perechea perfectă de cizme sau ghete diferă de la persoană la persoană, însă criteriile de alegere a acestora sunt universal valabile. Trebuie să fie prioritizat confortul, deci se va acorda atenție materialului din care sunt fabricate cizmele și lungimii acestora, dar nu se va face rabat nici de la stil. În magazinul online LaFeteCochete.ro este disponibilă o colecție variată de cizme și ghete, în diverse culori și texturi, potrivite pentru a completa cele mai deosebite ținute din sezonul rece. 

Sursa foto: https://www.lafetecochete.ro/ 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!