Patru soluții eficiente pentru pleoapele căzute

Ochii sunt organe extrem de fragile și reflectă starea de sănătate și, frecvent, vârsta noastră. Pleoapele căzute dau chipului un aer trist și îmbătrânit. Cu toate acestea, trebuie să știi că există mai multe metode de a combate fenomenul, de la blefaroplastie la gimnastică facială, trucuri de machiaj ori injecții cu acid hialuronic. De asemenea, o bună igienă este esențială pentru a-ți păstra sănătatea și frumusețea ochilor.

Mizează pe medicina estetică

Odată cu înaintarea în vârstă, chipul își pierde prospețimea, iar pielea din jurul ochilor, elasticitatea. Cremele antirid și machiajul pot fi utile la început, însă, uneori, sunt soluții ineficiente. Blefaroplastia este o soluție chirurgicală care face posibilă eliminarea acestor probleme pe termen lung. Intervenția chirurgicală a devenit de mulți ani una de rutină și se face după determinarea stării de sănătate a pacientului. Procedura durează de la 20 de minute la o oră, în funcție nivelul de corecție necesar și se poate realiza și  sub anestezie locală, în funcție de complexitatea intervenției. După blefaroplastie, recuperarea poate dura până la zece zile.

Dacă pleoapele sunt prea căzute, blefaroplastia poate fi acompaniată de un lifting al sprâncenelor.

O altă metodă care ține de medicina estetică constă în injecțiile cu toxină botulinică, ce pot ajuta la relaxarea mușchiului orbicular. 

În ceea ce privește injecțiile cu acid hialuronic, acestea umplu și rehidratează dermul. Mușchiul frontal devine, astfel, mai puternic și pleoapele sunt ridicate.

Optează pentru gimnastică facială

Există mai multe exerciții simple care ajută pielea să își recapete tonusul. De exemplu, menține ochii deschiși și împinge pleoapa superioară cât mai sus. Eliberează pleoapa și repetă de nouă ori. Un alt exercițiu: închide ochii și așază două degete pe marginea pleoapelor superioare pentru a le menține închise. Apoi, încearcă să le deschizi timp de 10 secunde. Repetă exercițiul de zece ori. 

Masajul facial, cu ajutorul unor uleiuri, precum cel de migdale dulci, pe care ți-l poți face singură sau apelând la un specialist poate completa eficient exercițiile de gimnastică. 

Nu uita de cosmetica tradițională 

Pentru a întreține pielea din jurul ochilor, în general, specialiștii spun că este necesar ca aceasta să fie bine hidratată cu ajutorul unei creme, încă de la vârsta de 25 – 30 de ani. Deși la acea vârstă, femeile nu prea au riduri, este de preferat să înceapă o întreținere preventivă, înainte de apariția liniilor fine și de pierderea elasticității. Alege un produs special conceput pentru zona ochilor, mai ușor decât crema de față. Zona ochilor este una delicată, deci are nevoie de un produs mai puțin uleios și extrem de hidratant. Aplică produsul dimineața și seara pe pielea perfect curățată, cu mișcări ușoare, de la colțul interior al ochiului la cel exterior, pentru a stimula circulația sângelui.

Elimină machiajul zilnic, ușor, cu un produs special conceput în acest scop. Evită atmosfera foarte uscată și supraîncălzită. Dacă este necesar, folosește un umidificator de aer în dormitor.

Luptă împotriva îmbătrânirii ochiului

La fel ca toate organele din corp, ochii îmbătrânesc, pentru că așa sunt programați genetic. De la vârsta de 40 de ani, presbiopia este inevitabilă, iar după 60 de ani, pot apărea diverse tulburări cauzate de îmbătrânirea celulelor, precum glaucomul și cataracta. După piele, ochiul este partea cea mai sensibilă a corpului la atacul radicalilor liberi. Dacă este cazul, renunță la fumat, pentru că generează stres oxidativ, responsabil de îmbătrânirea accelerată a ochilor. 

De asemenea, alimentația este importantă. Zeaxantina și luteina sunt doi pigmenți care se găsesc în varză, spanac, broccoli și care luptă eficient împotriva factorilor de risc de boli ale ochiului. Vitaminele A (din unt, gălbenuș de ou, morcov, caisă), C (ardei, kiwi, fructe citrice) și E (avocado, ulei vegetal, nuci) au, de asemenea, proprietăți excelente de protecție. Nu în ultimul rând, ochii trebuie să fie protejați de soare și de razele UV, care grăbesc îmbătrânirea. Poartă ochelari de soare de calitate, cu protecție UV adecvată. 

Soluțiile prezentate mai sus sunt eficiente pentru îmbunătățirea aspectului pleoapelor care și-au pierdut din elasticitate. Depinde doar de tine să o alegi pe cea pe care o consideri mai potrivită nevoilor tale.

Sursa foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat împreună cu Cronosmed

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!