Părinții și bunicii noștri merită tot ceea ce este mai bun

De Unica.ro, pe

Pentru că ne-au crescut și pentru că ne-au oferit educația care ne-a ajutat să ne dezvoltăm din toate punctele de vedere trebuie să fim recunoscători părinților și bunicilor pentru totdeauna. Respectul și grija pe care o purtăm părinților și bunicilor trebuie să ne facă să încercăm să le facem viața cât mai ușoară mai ales în momentul în care aceștia vor îmbătrâni și vor avea nevoie de ajutor.

Din păcate, îmbătrânirea este o etapă a vieții prin care la un moment dat fiecare dintre noi va fi nevoit să treacă. Această perioadă a vieții se caracterizează printre altele cu nevoia de ajutor din partea celorlalți pentru a putea realiza diferite activități care până nu demult puteau fi realizate fără nici un fel de ajutor. Ajutorul necesar nu este oferit de fiecare dată de către copii sau nepoți pentru că aceștia trăiesc în alte orașe sau chiar în alte țări. Acesta este motivul principal pentru care a crescut numărul cererilor pentru contractarea unui loc într-un cămin pentru bătrâni.

Când este necesară internarea într-un centru pentru bătrâni?

Nu toate persoanele vârstnice necesită internarea într-un cămin pentru bătrâni. Persoanele care au nevoie de îngrijire de specialitate ca urmare a apariției diferitelor boli, cele care se simt singure sau persoanele care au nevoie de ajutor pentru realizarea activităților de îngrijire corporală sunt cele mai importante exemple de situații în care este necesară contractarea unui cămin pentru bătrâni. Acesta trebuie să ofere tot ceea ce are nevoie persoana vârstnică pentru a se putea bucura de perioada vârstei a 3-a.

Pentru a se întâmpla acest lucru este necesar ca procesul de analizare a ofertelor existente pe piața căminelor pentru bătrâni să se desfășoare cu foarte mare strictețe. Binele persoanei care urmează să fie internată este cel mai important aspect care trebuie să fie urmărit în momentul în care se alege locația în care aceasta va trăi până la sfârșitul vieții. În acest sens trebuie ales din mediul privat un cămin pentru persoane vârstnice. Cu toate că astfel de cămine există și în sistemul de stat și că numărul acestora este mult mai mare față de numărul celor din sistemul privat este de preferat ca, căminele pentru bătrâni din sistemul de stat să fie evitate. De ce? Pentru că acestea nu se pot ridica la nivelul calitativ pe care îl oferă majoritatea căminelor pentru bătrâni care activează în mediul privat.

Ce trebuie să ofere un cămin pentru bătrâni?

Cred că fiecare persoană care a căutat sau caută un cămin pentru persoane vârstnice și-a pus întrebarea aflată în subtitlul acestui articol. Pentru că răspunsul face diferența dintre un cămin care oferă servicii premium și unul care oferă servicii de slabă calitate iată care sunt cele mai importante servicii pe care trebuie să le ofere un cămin pentru persoane vârstnice:

  • Condiții de trai decente. Hrana, spațiul de dormit, nivelul curățeniei trebuie să fie la un nivel decent pentru ca persoana vârstnică să poată trăi în condiții care să nu o afecteze negativ din punct de vedere psihic. Aceasta trebuie să se simtă cât mai confortabil iar acest lucru nu este posibil decât prin niște condiții de trai decente.
  • Asistența medicală de specialitate. Pentru că îmbătrânirea vine de regulă la pachet cu o serie de boli este necesar ca fiecare persoană vârstnică să beneficieze de asistență medicală de cea mai bună calitate pentru ca problemele medicale să nu afecteze nivelul de trai. Personalul medical care lucrează în cadrul unui astfel de centru trebuie să aibă specializări diferite pentru a putea răspunde cât mai prompt nevoilor avute de către persoanele vârstnice care trăiesc într-o astfel de locație.
  • Activități de petrecere a timpului liber. Pentru că persoanele care locuiesc într-un cămin pentru bătrâni nu au nici un fel de ocupație trebuie ca responsabilii căminului să aibă o strategie foarte bine pusă la punct în ceea ce privește organizarea activităților de petrecere a timpului liber. Acestea trebuie să fie cât mai complexe, să integreze pe toate persoanele care au nevoie de astfel de activități și să fie organizate cât mai frecvent pentru ca persoanele vârstnice să nu resimtă plictiseala cauzată de către lipsa activităților.
  • Mediu plăcut, plin de dragoste și duioșie. Este foarte important ca persoanele vârstnice să nu simtă lipsa propriei locuințe. La o vârstă înaintată depresia cauzată de către lipsa afectivității sau a propriului cămin poate fi o boală extrem de greu de tratat. Apariția acesteia poate fi prevenită printr-un mediu foarte plăcut alcătuit dintr-un personal care oferă foarte multă dragoste, afectivitate, empatie și ajutor în tot ceea ce este necesar pentru ca, calitatea traiului persoanei vârstnice să nu fie afectată de procesul de îmbătrânire prin care trece.

www.asertivo.ro este locul ideal pentru ca persoanele vârstnice să se bucure de viață fără a avea grija zilei de mâine

Căminul de bătrâni Asertivo este locația ideală pentru persoanele vârstnice care au nevoie de ajutor, empatie, hrană de cea mai bună calitate, activități menite să ocupe timpul liber avut dar cel mai important lucru este că acest cămin de bătrâni oferă respectul și admirația de care au nevoie persoanele vârstnice pentru ca starea psihică a acestora să nu se deterioreze o dată cu trecerea anilor.

Este un cămin de bătrâni care a implementat cu succes un altfel de concept în ceea ce privește îngrijirea persoanelor vârstnice motiv pentru care este apreciat de către toate persoanele care la un moment dat au optat pentru contractarea serviciilor oferite de către acesta.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!