(P) Suferi de dureri lombare? Așa alegi salteaua potrivită pentru tine!

Ultimul update Luni, 02 septembrie 2019, 13:48

Toți cei care suferă de dureri lombare știu cât de neplăcut este când acestea apar și par că nu se mai dau duse cu niciun tratament. Într-un final trec, însă, pentru a preveni astfel de crize dureroase ar fi bine să iei anumite măsuri pentru sănătatea ta. Alegerea saltelei pe care dormi trebuie să fie primul pas spre o viață fără dureri de spate!

Este știut faptul că odată ce o persoană a suferit de dureri lombare, acestea vor reveni. Dar, pentru a preîntâmpina apariția durerilor lombare există mai multe măsuri de precauție pe care orice persoană le poate lua, acestea făcând parte din alegerea unui stil de viață sănătos.

1.Alege să-ți odihnești spatele pe o saltea ortopedică

 Dacă suferi de dureri de spate trebuie să dormi pe o parte și să folosești o saltea medie ca și fermitate. Alege cu grijă salteaua potrivită ție, nu de alta, dar de ea depinde odihna spatelui tău și prevenirea unei eventuale crize lombare. Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor are o bogată ofertă de saltele ortopedice, din care poți alege ce ți se potrivește cel mai bine ție. De exemplu, Magnistrech este un model unicat, fiind o saltea incomparabilă, cu o structură unică, dezvoltată la Universitatea din Florența de către specialiști de top din ortopedie. Spuma are secțiuni oblice, denumite plăci Stretch brevetate, și sunt în esență, secționări în spuma din nucleul saltelei care, sub presiunea corpului, se mișcă în direcții opuse și întind ușor coloana vertebrală. Magnistretch este salteaua ideală pentru oricine simte disconfort în zona spatelui în timpul activităților de zi cu zi. Nu contează dacă faci antrenament fizic în mod activ, ești foarte ocupat zilnic sau ai dureri cronice, acest produs te va ajuta să ai un somn liniștit și sănătos, precum și o viață mai fericită și împlinită.

  1. Perna anatomică este cea potrivită

 Pe lângă saltea, și perna pe care dormi trebuie aleasă cu mare grijă, pentru a ține capul și gâtul la același nivel cu trunchiul, totul pentru un plus de confort al spatelui. Poți alege de la Magniflex, una dintre pernele cu forma anatomică sau ortopedică, din 100% spumă cu memorie HD, spumă gel, spumă Mallow, pentru nopți liniștite și confortabile. De exemplu, perna Relano Memory are centrul din spumă cu memorie și reacționează la greutate și la căldură, asigurând o poziție corectă a capului și a gâtului. Înlătură tensiunea și reduce mișcarea din timpul somnului. Husa cu fermoar din material textil de înaltă calitate conferă o senzație plăcută, de moale și de prospețime pe timpul verii și căldură pe timpul iernii.

  1. Poartă încălțări sport sau cu toc jos

 Renunță la tocuri dacă ai probleme cu spatele. Femeile care obișnuiesc să poarte frecvent tocuri ajung, în timp, să-și deformeze curbura coloanei vertebrale. Așadar, după primul episod de dureri lombare, schimbă-ți stilul și încălțările, optând pentru pantofi sau sandale cu toc jos, de maximum 5 cm, ori pentru pantofi sport. Pot fi teniși sau încălțăminte de mers sau de alergare. Pe piață există o mulțime de branduri și de modele șic, așa că ai de unde alege.

  1. Nu ridica greutăți

Nu ai voie să ridici greutăți și nici să cari pachete mai grele de un kilogram. Dacă, este absolut necesar să faci puțin efort și să ridici un obiect mai greu, atunci controlează-ți bine poziția. Îndoaie doar genunchii, iar spatele menține-l drept. Ține obiectul ridicat aproape de stomac și evită mișcarea simultană de ridicare și răsucire.

  1. Controlează-ți propria greutate

 În cazul în care ești o persoană supraponderală, ar fi bine să slăbești. Obezitatea agravează toate tipurile de dureri de spate, deoarece kilogramele în plus pun o presiune suplimentară asupra spatelui.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!