(P) Spune stop abuzului! Reprezentare avocat CEDO iti vine in ajutor!

De Unica.ro, pe

Din momentul nașterii fiecare om are anumite drepturi care sunt garantate de către Constituție dar și de către organismele internaționale care luptă pentru respectarea drepturilor omului. Din păcate, nu de fiecare dată drepturile omului sunt respectate motiv pentru care se ajunge la situații abuzive. Instanțele de judecată comit uneori abuzuri chiar dacă acestea ar trebui să facă dreptate. Pentru a corecta o astfel de situație este necesară apelarea la CEDO, acesta fiind singurul organism internațional care poate repara abuzurile comise de către instanțele naționale de judecată. Apelarea la CEDO necesită parcurgerea anumitor pași, apelarea la un avocat specializat în apărarea drepturilor omului, capabil să reprezinte în fața judecătorilor CEDO persoana vătămată fiind unul dintre cei mai importanți pași care trebuie parcurși pentru ca abuzul comis să fie rezolvat în cel mai scurt timp posibil.

Când poți apela la CEDO și care sunt pașii care trebuie parcurși pentru a putea avea câștig de cauză?

Foarte multe persoane au auzit despre CEDO și despre faptul că această intituție a condamnat de multe ori statul român ca urmare a abuzurilor comise de către acesta însă puțini știu care sunt pașii care trebuie parcurși pentru a putea ajunge cazul la CEDO sau care sunt motivele pentru care se pot adresa acestei instituții.

Primul pas pe care trebuie să îl facă o persoană care consideră că a fost abuzată ca urmare a unei decizii judecătorești este să ia legătura cu un avocat specializat în apărarea drepturilor omului și susținerea cazurilor în fața judecătorilor CEDO. Pentru ca dosarul să aibă cât mai multe șanse de câștig este necesară apelarea la o casă de avocatură care are o mare experiență în acest sens, casa de avocatură Grigoriu & Grigoriu fiind un foarte bun exemplu în acest sens. Rezultatele excelente înregistrate de către această casă de avocatură este principalul motiv pentru care casa de avocatură Grigoriu & Grigoriu este cea mai bună alegere. Avocații care lucrează în cadrul acestei case de avocatură oferă consultanța necesară pentru ca, clientul să înțeleagă cât mai bine care sunt pașii care trebuie parcurși pentru ca, cazul să ajungă la CEDO și să aibă câștig de cauzaă. Consultanța este oferită doar în cazul în care sunt îndeplinite toate criteriile necesare comiterii unui abuz. Trebuie înțeles foarte bine faptul că nu orice persoană se poate adresa CEDO ci doar persoanele cărora le-au fost încălcate drepturile garantate de către Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Fără a intra prea mult în detalii, drepturile care sunt garantate de către această convenție sunt următoarele:

 • Dreptul la viață.
 • Dreptul de a se respecta bunurile proprii.
 • Dreptul de a vota.
 • Respectarea vieții private și de familie.
 • Libertatea de exprimare, de gândire și de a crede într-o anumită religie.
 • Dreptul de a avea un proces echitabil, transparent, indiferent că este vorba despre un proces civil sau penal.

Pentru a te putea adresa CEDO este necesar să fii eligibil. Eligibilitatea dosarului presupune îndeplinirea următoarelor criterii:

 • În momentul depunerii cererii trebuie să fi fost epuizate toate căile de atac interne. După ce există o decizie definitvă și irevocabilă poate fi sesizată CEDO.
 • Cererea trebuie depusă în decurs de maxim 6 luni de la data pronunțării deciziei definitive și irevocabile. În cazul în care acest termen este depășit cazul nu mai este eligibil chiar dacă acesta îndeplinește toate condițiile de eligibilitate. Așadar, din momentul în care exită o decizie definitvă și irevocabilă trebuie să iei legătura câț mai repede cu un avocat specializat în apărarea drepturilor omului.
 • Persoana reclamantă trebuie să fi fost abuzată de către o instituție internă. Așa cum am menționat deja, se consideră abuz încălcarea drepturilor garantate de către Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
 • Cererea depusă nu trebuie să fie anonimă, aceasta trebuind să fie cât mai explicită.
 • Cerea nu trebuie să fi fost analizată de către o altă instanță internațională, asta în cazul în care cererea nu prezintă fapte noi care nu au fost cercetate.
 • Trebuie să existe un prejudiciu important. Având în vedere că CEDO este instanța cea mai importantă de la nivel internațional este necesar ca, cazurile care ajung pe masa acestei instanțe să fie cazuri în care prejudiciul este foarte important.

Pentru o reprezentare cât mai bună apelează la casa de avocatură Grigoriu & Grigoriu

Grație numărului mare de cazuri câștigate la CEDO dar și datotită experienței și expertizei avute de către avocații care lucrează în cadrul acestei case de avocatură, aceasta este ces mai bună alegere pe care o poți face în momentul în care ai nevoie de reprezentare avocat CEDO. Casa de avocatură Grigoriu & Grigoriu este axată pe apărarea drepturilor omului la CEDO, pe drept intern dar și pe acordarea de consultanței comerciale. Datorită competențelor avute de către avocații Grigoriu, aceștia pot susține pledoarii în fața instanțelor de orice grad, civile, comerciale, administrative sau penale. De asemenea, oferă în domeniul afacerilor precum și în multe alte domenii de activitate.

Concluzii

Nici o persoană nu trebuie să fie abuzată indiferent de cât de mult a greșit respectiva persoana. Curtea Europeană a Drepturilor Omului stabilește foarte clar care sunt drepturile fundamentale ale fiecărui om, indiferent de sexul, apartenența politică, religioasă, etnie, etc. Aceste drepturi trebuie să fie respectate cu sfințenie de către autoritățile din domeniul justiției. În cazul în care din diverse motive aceste drepturi nu sunt respectate, așa cum din păcate se întâmplă destul de des, trebuie solicitat ajutorul casei de avocatură Grigoriu & Grigoriu în vederea obținerii dreptății la CEDO.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!