(P) De ce a devenit învățarea online viitorul educației

De Unica.ro, pe

În mediile tradiționale de învățare, exista un unic canal de comunicare utilizat în clasă: comunicarea față în față între profesor și elev. Într-o sală de clasă virtuală eficientă, există mai multe canale: mesajele instant, chatul vocal și videoconferințele.

Acestea permit cursanților să comunice în modul în care se simt cel mai confortabil, permițând în același timp profesorului să se adapteze cu ușurință la nevoile individuale ale fiecăruia în parte. În plus, clasele virtuale live oferă o viteză de reacție similară cu cea existentă într-o clasă fizică.  

1. Oferă un plus de flexibilitate

Învățarea online permite atât celui care predă, cât și celui care participă la curs să stabilească un program care-i avantajează. Prin urmare, utilizarea unei platforme educaționale online permite un echilibru mai bun al muncii și al studiilor, deci nu este nevoie să renunți la nimic. Învățarea online te va ajuta totodată să deprinzi abilități vitale de gestionare a timpului și să capeți în timp mai multă autonomie. Iar aceste aspecte îți vor fi de mare ajutor și-n viața profesională.

2. Asigură diversitate 

Într-un spațiu vast precum internetul, există abilități și subiecte infinite de predat și învățat. Un număr tot mai mare de companii și instituții de învățământ oferă versiuni online ale programelor lor pentru diferite niveluri și discipline. Învățarea online este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru obținerea unui certificat recunoscut sau diplomă fără a pune piciorul fizic într-o sală de curs.

3. Este o variantă mai accesibilă din punctul de vedere al costurilor

Învățarea online îți permite să studiezi de oriunde din lume sau din orice colț al României. Iar asta înseamnă că nu este nevoie să faci naveta dintr-un loc în altul sau să urmezi un program rigid. Mai mult decât atât, nu doar economisești timp, ci economisești și bani, care pot fi cheltuiți pentru alte priorități. 

4. Absolvirea unui curs online constituie un plus la CV

Învățarea online te ajută să fii independent, pentru că ești exclusiv responsabil pentru cât și cum înveți. Iar dacă reușești să închei cu brio un curs desfășurat online te poți folosi de acest exemplu atunci când răspunzi la întrebări pe parcursul unui interviu de angajare. A te angaja în ceva și a te asigura că duci la bun sfârșit, fără ca o persoană să te mâne din spate, reprezintă o abilitate dorită de mulți angajatori. Ea arată că ești dedicat și știi să te automotivezi, 2 plusuri valoroase la locul de muncă.

5. Poate reprezenta un instrument care pune capăt inegalităților

Diversitatea și accesibilitatea sunt, de asemenea, teme cheie pentru viitorul educației. Cu un acces mai bun la educație prin intermediul învătării online, mulți adulți consideră că educația va deveni mai accesibilă pentru cei cu dizabilități sau persoanele defavorizate. Învățarea online poate contribui la încetarea inegalității, precum și la transformarea lumii într-un loc mai divers și mai acceptabil din punct de vedere cultural.

Te tentează să urmezi un curs online în IT pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestei modalități de a învăța? Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Text: Mihaela Pascari

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
  • A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@ejobsgroup.ro

0729.729.843

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!