(P) Cum comandăm ochelari online?

De pe Ultimul update Marți, 15 iunie 2021, 10:06

În zilele noastre și cu atât mai mult în ultimii ani, mai mulți oameni comandă din ce în ce mai mult și mai multe tipuri de bunuri online. Trendul e crescător în întreaga lume și România nu face excepție.

Evident, și ochelarii pot fi comandați online. De ce am face asta? Pentru că e confortabil (putem să o facem de oriunde și putem trimite ochelarii oriunde), pentru că avem la dispoziție o ofertă mult mai mare și la prețuri mai mici, pentru că putem alege fără presiunea timpului, putem studia ce și de ce ne trebuie, pentru că putem corela în voie cumpărăturile cu bugetul disponibil.

Și cum se presupune că procedăm?

In primul rând trebuie să găsim magazinul online cel bun, unde am putut verifica că e onest, că sunt afișate garanții că are relații profesionale cu producătorii și distribuitorii de rame și lentile, ca are avizele Ministerului Sănătății, că are prețurile corecte din punctul nostru de vedere. Foarte important este ca site-ul să fie prietenos în sensul că putem comanda ușor, clar, confortabil, dar și ca avem la dispoziție toate explicațiile necesare. Dacă simțim nevoia, ceea ar putea fi foarte util, trebuie să avem alături, prin chat sau telefonic, un specialist al magazinului care să ne îndrume cu amabilitate și profesionalism pe tot parcursul vizitei noastre pe site, de la primele căutari, pâna la finalizarea comenzii.

Cu privire la rame de ochelari, se presupune ca un magazin online are o ofertă mult mai generoasă decât magazinul fizic, atât din motive de spatiu cât și de logistică. Ca să ne putem descurca printre atât de multe rame, trebuie să avem posibilitatea de a selecta pe cele care corespund dorințelor noastre.  Acestea evident că trebuie să aibă afișate absolut toate caracteristicile în funcție de care noi să alegem: tip de ramă, material, greutate, dimensiuni, tip de balama, culoare, formă, preț, producător, etc. Un site care se respectă ne pune la dispoziție fotografii de calitate foarte bună, din multe unghiuri, astfel încât să vedem fiecare detaliu. Așa vom avea clar și cum arată rama și ne putem lămuri dacă e ce ne trebuie. În plus, dacă gasim și posibilitatea de a vedea rama cum se așează pe  fețe de oameni ne va fi de ajutor.

Despre lentile pentru ochelari este mai interesant. In funcție de complexitatea rețetei (prescripției) de la oftalmolog (fără de care nici un magazin serios nu ar trebui să execute ochelari), avem de citit și aflat ce tip de lentile ne sunt potrivite, ce variante avem, care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia. Posibilitățile sunt foarte numeroase și acesta poate fi avantajul cumpăratului on-line: le puteți explora pe toate și alege în cunostință de cauză pe cea mai bună pentru dumneavoastră.  Dacă asta va presupune să vă petreceți ceva vreme citind despre ele, gânditi-vă ca n-ați fi vrut să lasați operatorul de la magazinul de optică să va pună la ochi ce credea dumnealui că vă trebuie. Poate ar fi fost nevoie de o discuție, poate vă lămureați, poate nu chiar, poate mai mergeați o dată.

Când ați hotărât ce tip de lentile vă trebuie, restul opțiunilor trebuie doar adăugate, în măsura în care vă trebuie sau nu. Așa cum spuneam anterior, dacă ați gasit magazinul cu un site bine construit, va fi doar ca și cum adăugați opțiuni suplimentare la produsul de bază (ce material, ce tratamente aplicate lentilei, dacă vreți să fie și lentile fotocromatice, ce culoare, etc.), iar prețul se va modifica în funcție de alegerile dumneavoastră. Și veți simula și de la un producător de lentile și de la altul si veți încheia cu o alegere facută numai de dumneavoastră, pentru dumneavoastră și în concordanță cu ce vi se potrivește și cu bugetul disponibil. Ceea ce la magazinul fizic nu ar fi fost posibil pentru că nu ați fi avut atât timp la dispoziție și n-ați fi putut să primiți atatea informații cât ați fi vrut, iar despre preț, sigur n-ați fi putut întreba la 10-20 de opțiuni suplimentare la ce folosește și cât costă fiecare.

In final este absolut esențial ca specialiștii magazinului să verifice comanda noastră, sa o valideze  telefonic cu noi ca să fie totul clar și in concordanță cu nevoile noastre.

Dintr-un magazin online puteți cumpăra doar ramele, doar lentilele, rama și lentilele (ochelarii gata), puteți alege să montați lentilele pe o ramă a dumneavoastră.

Apoi trebuie să alegeți modalitatea de plată, ca la orice altă achiziție online, și să primiți ce ați comandat în câteva zile la adresa indicată. Trebuie ca în colet să aveți, alături de ochelarii comandați și certificatul de garanție emis pe numele dumneavoastră de producatorul lentilelor și plicurile originale ale lentilelor, pe care sunt înscrise dioptriile din rețeta transmisă. Așa veți fi sigur ca totul e corect și va dorim să purtați ochelarii cu plăcere.

Sursa foto: www.pexels.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!