(P) Cum alegi prăjiturile pentru un eveniment major

De pe Ultimul update Marți, 15 iunie 2021, 10:38

Când se pregăteşte un eveniment major (nunta, botez, majorat, aniversare etc), pe lista cu lucrurile de făcut se afla la loc de cinste prăjiturile. Cum să fie: Să fie prăjituri de casă sau din comerţ? Câte să fie? Ce culori să aibă? Să fie aşezate organizat într-un Candy bar sau pe platouri?

Da, ştim, este foarte important acest aspect, pentru că dulciurile sunt iubite de toată lumea, astfel că invitaţii sunt destul de pretenţioşi când degusta astfel de produse. Aşa că se impune o selecţie riguroasă a acestora, astfel încât toată lumea (sau aproape toată lumea) să fie mulţumită.

Esenţial, la începutul acestui dulce proces este să se cunoască numărul de invitaţi, pentru că în funcţie de acesta se va face comanda de produse. În general, în cazul prăjiturilor, se recomandă ca porţia să fie de 100-150 de grame pentru fiecare invitat (în jurul a patru prăjituri), dar totul depinde şi de mărimea meniului principal.

Cofetăria este foarte importantă

În primul rând, se alege o cofetărie care să aibă referinţe bune. Este important ca aceasta să utilizeze materii prime cât mai de calitate şi să specifice care sunt ingredientele şi termenul de valabilitate al produselor.

După ce a fost făcut acest pas, se ţine cont de părerea persoanelor direct implicate în eveniment. În cazul unei căsătorii, evident că aceia care vor alege tortul şi prăjiturile vor fi mârâi, iar în cazul unei aniversări sărbătoritul va decide ce dulciuri se vor pune pe masă.

În funcţie de eveniment şi de media de vârsta a participanţilor, se va opta pentru prăjituri colorate, dar bogate în fructe şi cu un conţinut scăzut de zahăr (în cazul copiilor) sau pentru cele cu creme, aspectuoase şi rafinate (pentru adulţi).

O soluţie la îndemână o reprezintă acele prăjituri la bucată care se regăsesc în hipermarketuri şi în cofetarii. Acestea pot fi aşezate pe platouri atunci când este vremea pentru desert sau vor fi poziţionate în Candy Bar, într-o manieră eleganta încă de la începutul evenimentului.

Se alege o paletă de culori

Pentru un eveniment deosebit de elegant, cum este cazul unei nunţi, pentru un plus de rafinament se aleg prăjiturile în funcţie de o anumită paleta de culori. Unii miri optează pentru o singură nuanţa (roşul, spre exemplu), iar alţii sunt mai jucăuşi şi vor ca prăjiturile să respecte culorile curcubeului. Astfel că mini-tortuletele, amandinele, brioşele sau tartele vor respecta aceste coduri de nuanţe.

Un alt aspect de luat în calcul în alegerea prăjiturilor, indicat de cofetaria Art Dessert, este cel al temperaturii din sala de ceremonii. Dacă este vara şi atmosfera este una toridă, nu se vor alege prăjituri care se pot strica foarte repede, cum sunt cele cu creme naturale, dar se poate opta pentru o fântână de ciocolată care cu siguranţă va fi pe placul multora dintre invitaţi.

Prăjiturile spun multe despre eveniment şi implicit despre persoanele care se afla în centrul acestuia. De aceea se aleg cu atenţie şi ţinând cont de preferinţele majorităţii participanţilor, de vârstă şi de modul lor de viaţă. Astfel că, în multe cazuri, se impune şi alegerea produselor vegane sau pentru diabetici, pentru că toată lumea să fie mulţumită.

Sursa poza: www.artdessert.ro

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!