(P) Ce trebuie să știi despre gecile de piele naturală înainte de achiziție?

De Unica.ro, pe

Geaca din piele naturală continuă să fie o piesă de bază atât în garderoba feminină, cât și în cea masculină. Odată cu trecerea timpului, modelele suferă modificări mai mari sau mai mici, dar cu toate acestea, designerii spun că o geacă sau jachetă din piele naturală nu se demodează niciodată. Așadar, indiferent de ce tip de geci de piele naturală intenționezi să achiziționezi, fii sigură că te poți bucura mulți ani de ele. 

Tipuri de jachete și geci din piele

Pe piață se găsesc diverse tipuri de geci de piele naturală, începând de la modelul clasic, cu croială dreaptă și rever subțire, și până la modelul lung, cu cordon în talie. O geacă de damă din piele naturală foarte la modă în ultimii ani este modelul cu croială pe corp, scurtă până în talie, cu fermoare asimetrice și reverei mai mari. La modă sunt și jachetele prevăzute cu buzunare, capse sau ținte.

În general, în procesul de confecționare sunt folosite pielea de ovină, nappa sau velur. Sunt materiale foarte rezistente, cu aspect plăcut și cu o grosime potrivită. O astfel de piesă vestimentară ar trebui să nu lipsească din nicio garderobă.

Avantajele unei geci de piele naturală

REZISTENȚA ÎN TIMP

Da, este total adevărat! O geacă din piele naturală ține o viață întreagă. Pielea naturală este cel mai calitativ material care se folosește în confecționarea articolelor vestimentare și de încălțăminte. Cu cât se acordă o atenție mai mare îngrijirii, cu atât mai mult se prelungește durata de viață.

CONFORTUL

Materialul natural este prietenos cu pielea, nu provoacă alergii și asigură confortul termic necesar. 

ASPECTUL

Chiar și cu trecerea anilor, pielea naturală își păstrează aspectul. Este un material rafinat, plăcut atât la atingere cât și vizual, care emană stil și eleganță în orice context ar fi purtat.  

Cum asortezi o jachetă din piele pentru femei?

Jachetele din piele naturală pot fi incluse atât în outfit-urile clasice, cât și în cele smart, street ori casual. O geacă din piele se poate asorta cu pantaloni de stofă, cu fustă sau rochie, dar și cu jeanși. 

Ultimele tendințe demonstrează faptul că o jachetă din piele naturală poate fi inclusă chiar într-o ținută lejeră, sport. 

Sfaturi de la experți privind gecile de piele

Experții sunt de părere că orice tip de geacă din piele naturală intenționezi să achiziționezi, ar fi bine să alegi un model care îți pune formele în evidență și care se potrivește stilului tău vestimentar. De asemenea, ar trebui să ții cont de calitatea pielii și să încerci să faci achiziția dintr-un magazin de producător (vezi colecția de haine de piele de la Vesa) pentru a avea garanția calității și un preț mai avantajos. 

Nu în ultimul rând, verifică calitatea finasajelor. Cusăturile trebuie să fie uniforme, perfect simetrice, atât pe partea exterioară, cât și în interior. 

Cu toate că achiziția unei geci de piele naturală presupune investiție financiară, se dovedește în timp că este cea mai bună alegere din toate punctele de vedere!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!