(P) Cât de important e mentorul în cariera ta în IT

De Unica.ro, pe

Ai în plan să faci o schimbare în carieră și să te orientezi spre domeniul IT? Trecerea de la un domeniu la altul nu este ușoară, dar este posibilă dacă te orientezi spre un program de formare care-ți oferă cunoștințe practice și teoretice, precum Cursuri IT și dacă ai alături un mentor care să te ghideze.

Cine este mentorul?

Un mentor poate fi un manager sau un coleg cu mai multă experiență în domeniul IT care te îndrumă spre a deprinde abilități importante pentru cariera pe care ți-ai ales-o, dar îți arată și cum să depășești provocările în domeniu. Este un consilier de încredere care te ajută să te dezvolți în toate aspectele vieții, atât profesionale, cât și personale.

Cum te poate ajuta mentorul în carieră

Te ajută să identifici cursurile potrivite pentru a te forma

În mediul online găsești multe opțiuni de cursuri pentru formare în domeniul IT, dar pe care să le alegi? Poate îți dorești să urmezi cursuri gratuite care să-ți ofere o certificare, iar la finalul acestora să ai parte și de consiliere în carieră.

Mentorul știe ce cursuri gratuite în IT sunt disponibile în România și te poate orienta spre cursuri IT organizate de eJobs, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Definește împreună cu mentorul ce curs ți se potrivește. Dacă ești atentă la detalii și la identificarea erorilor în site-uri, poți alege Cursul de Tester. Dacă ai înclinație spre design, poți alege cursul de Programator Java.

Ce trebuie să știi despre cursurile în IT

Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene

Au loc de luni până vineri, între 18:00-20:00, și sâmbătă, între 09:00-12:00

Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

Se întâmplă 100% online

Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii

Includ consiliere în carieră

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

[email protected]

0729.729.843

Te învață cele mai bune practici de codare

Mentorul îți transmite cunoștințele sale și te îndrumă spre a deprinde abilitățile necesare în domeniul IT, precum gândirea structurată, argumentarea logică, creativitatea. Dacă găsești mentor în compania unde lucrezi sau unde ți-ai dori să lucrezi, acesta te va ajuta să afli particularitățile și preferințele diferite ale colegilor și-ți va arăta cum să-ți adaptezi abilitățile pentru a se potrivi cu nevoile specifice ale echipei.

Îți oferă feedback sincer

Când te evaluezi, tendința este fie de a subaprecia ceea ce știi, fie de a supraparecia. Ori  pur și simplu nu știi ce să îmbunătățești pornind de la evaluare.

Este important să ai alături un profesionist care să-ți spună cu sinceritate ce ai putea face mai bine în cariera ta. Un mentor are abilitățile și experiența necesare pentru a te ghida spre o versiune mai bună a ta.

Mentorul îți oferă noi perspective

Lucrează în același domeniu ca tine, dar a avut o cale diferită pentru a ajunge aici. Mentorul îți poate povesti experiențele și perspectivele sale asupra domeniului IT și poți învăța din alegerile și direcția pe care le-a luat. Experiența sa îți va fi ghid într-un domeniu în continuă schimbare.

Te ajută să crești personal

Misiunea sa nu este să te ajute să crești doar profesional. Va contribui la modelarea obiectivelor tale, îți va arăta cum să le îndeplinești. De asemenea, te va îndruma în construirea unor relații puternice cu ceilalți, în care să te bazezi pe lucrul în echipă și pe comunicare – abilități de care ai nevoie pentru a fi tester sau dezvoltator de software.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!