(P) Ai încercat să slăbești fără rezultat? Iată unde ai greșit!

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 septembrie 2020, 23:03

Ai încercat să slăbești însă a fost în zadar? Ce fel de măsuri ai luat pentru a slăbi și cât de bine te-ai informat în legătură cu acest subiect? Deși multe persoane au impresia că procesul de slăbire este unul simplu, iar dieta înseamnă doar salată, lucrurile nu stau chiar așa. Atunci când îți dorești să slăbești, trebuie să îți schimbi stilul de viață în ansamblu și, eventual, să apelezi la un nutriționist care să adapteze dieta la nevoile tale. Iată care sunt greșelile pe care este posibil să le fi făcut, atunci când ai încercat să slăbești.

Te-ai înfometat

Multe persoane nu mănâncă mai nimic, astfel încât să piardă în greutate. Însă, nu mâncarea în sine este de vină pentru că iei în greutate, ci excesul de alimente și obiceiul de a consuma preparate bogate în calorii. Acest lucru înseamnă că, pentru a slăbi, este nevoie fie să micșorezi cantitatea de mâncare, fie să înlocuiești alimentele foarte bogate în calorii și slab nutritive cu unele mai sărace în calorii. Spre exemplu, alimentele fast-food sau prăjelile cresc semnificativ aportul caloric.

În schimb, înfometarea nu este o soluție de a slăbi eficient și pe termen lung. Pe lângă faptul că este periculoasă pentru sănătate, înfometarea te va face, de fapt, să mănânci mai mult decât înainte. 

Ai urmat diete suspecte

Dietele care sunt la îndemâna oricui și care îți promit să scapi rapid de multe kilograme nu sunt o metodă sănătoasă de a slăbi. Acestea au, deseori, la bază principiul înfometării și restricționarea unor grupe de alimente, ceea ce poate duce la deficiențe nutriționale grave. Mai mult decât atât, slăbitul rapid nu este nici de lungă durată. Ideea de a slăbi chiar și 10 kg într-o săptămână poate fi tentantă, însă, nu și reală. Chiar dacă reușești să slăbești printr-o astfel de dietă, trebuie să știi că acestea sunt asociate cu fenomenul „Yo-Yo”. Acest lucru înseamnă că există un risc ridicat de a te îngrășa din nou, la fel de repede precum ai slăbit. O dietă de slăbit eficientă este cea întocmită de un nutriționist, conform particularităților tale. 

Te-ai bazat pe produsele pentru slăbit

Ai luat tot felul de pastile sau suplimente pentru slăbit, crezând că acestea te vor ajuta să obții silueta mult dorită? Nimic mai greșit. Dacă vei continua să mănânci dezechilibrat, un supliment pentru slăbit nu poate face minuni. Într-adevăr, unele produse pentru pierderea greutății ar putea fi utile în procesul de slăbire, prin efectele pe care le exercită în organism (cum ar fi arderea grăsimilor). Însă, niciun supliment alimentar nu poate înlocui o dietă sănătoasă și echilibrată, motiv pentru care acestea nu sunt soluția pentru a pierde în greutate. 

Ai sărit peste mese

Multe persoane sar peste micul-dejun sau peste cină, având impresia că acest lucru le va ajuta să slăbească. Faptul că elimini o masă nu înseamnă, neapărat, că mănânci mai puțin. Omiterea unei mese te poate face să te înfometezi și să mănânci mai mult în restul zilei sau în miez de noapte. De aceea, acest lucru nu poate da rezultat. Cel mai indicat este să ai trei mese principale două 2 gustări, împărțite în mod egal din punct de vedere al orarului. Astfel, eviți supraalimentarea.

Sportul a fost singura măsură

Ai mers la sală zilnic, ore bune, și ai terminat antrenamentul cu hainele ude? Totuși, nu ai slăbit și te întrebi unde este problema. Este greșit să crezi că sportul excesiv te va ajuta să pierzi în greutate, în condițiile în care alimentația ta este la fel de nesănătoasă ca înainte. Atunci când slăbești, alimentația influențează rezultatele în proporție de 70%, iar sportul, doar într-un procent de 30%. Așadar, sportul trebuie asociat și cu modificarea dietei. 

Nu ai respectat recomandările nutriționistului

Ai fost la cel mai cunoscut nutriționist și, totuși, rezultatele sunt puțin vizibile? Nicio surpriză! Nutriționistul te îndrumă, însă, nu-ți poate controla comportamentul tău alimentar de acasă. Atunci când mergi la un specialist, pentru o dietă de slăbit, trebuie să te echipezi cu multă răbdare și motivație și să respecți instrucțiunile acestuia. Nu te aștepta să pierzi într-o lună kilogramele pe care le-ai câștigat într-un an. 

În concluzie, din dorința de a slăbi, poți face greșeli care-ți afectează sănătatea și rezultatele. Totuși, nu trebuie să te demoralizezi, ci să apelezi la un specialist care să te ajute.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!