(P) 4 joburi online ideale pentru persoanele care vor să lucreze pe cont propriu!

De Unica.ro, pe

Să conversezi este o artă, interacțiunea cu oamenii necesitând un anumit set de abilități, printre care și capacitatea de a atrage persoanele în conversație, exprimarea într-un mod articulat și empatic, dar și interesul autentic față de interlocutori și viziunile lor. Vestea bună este că, în prezent, comunicatorii excelenți sunt foarte căutați, mai ales în mediul online, care abundă de locuri de muncă în toate domeniile!

Iată ce tipuri de job-uri online sunt potrivite pentru comunicatorii extraordinari!

  • Manager de social media

Dacă ai o anumită experiență în desfășurarea de campanii pe platforme de socializare, poți ajuta companiile să își promoveze produsele prin rețele precum Instagram, Facebook sau Twitter. Atât timp cât poți să-ți adaugi vocea și creativitatea la postări, realizând videoclipuri care pot fi partajate sau incluzând GIF-uri amuzante, jobul de social media poate fi floare la ureche pentru tine. Potrivit ultimelor analize, salariul unui manager de rețele sociale în România începe de la aproximativ 300 de euro, în funcție de vechime și de poziția în companie. 

  • Redactor de conținut SEO

Un scriitor de conținut online poate alege să se implice în optimizarea motorului de căutare, care este cunoscută și sub abrevierea „SEO”. Aceasta reprezintă procesul prin care se caută îmbunătățirea vizibilității unui site web, astfel încât oamenii să poată găsi platforma respectivă cu ușurință, atunci când efectuează o căutare pe Google. Venitul unui content writer freelancer nu este fix, depinzând, de cele mai multe ori, de volumul de muncă și de dificultatea sarcinilor. 

Modul în care oamenii și-au câștigat existența de-a lungul ultimelor doua decenii s-a schimbat considerabil, internetul oferind ocazia tot mai multor oameni să lucreze independent. De pildă, România era, în 2018, una dintre țările europene cu cei mai mulți liberi profesioniști, statisticile realizate de Eurostat relevând că 1 din 5 români a ales să fie freelancer. Așadar, dacă dorești să-ți muți activitatea în mediul online, nu trebuie să îți faci griji – internetul abundă de oferte diverse, ideale pentru cei care vor să lucreze pe cont propriu!

  • Videochat non-adult

România este una dintre țările cu cele mai multe studiouri de videochat din lume, ocupând locul doi în topul mondial, după SUA. În ultimii ani, însă, meseria de model online a devenit un loc de muncă în toată regula, tot mai multe tinere apelând la site-uri de videochat pentru a-și crește veniturile sau pentru a-și plăti studiile.

Vestea bună este că studiourile vin în ajutorul celor care doresc să câștige bani rapid, dar fără să se implice în activități erotice, cu opțiunea non-adult, în care modelul joacă rolul de interlocutor, fiind plătit pentru a asculta și purta conversații cu persoane din întreaga lume. Dacă acest tip de activitate ți-a stârnit interesul, poți afla aici mai multe despre videochat non-adultRichGirls-Studio.ro oferă training și consiliere celor care nu au experiență în acest domeniu, deci vei avea alături una dintre cele mai profesioniste echipe, care să te ajute la orice pas!

  • Profesor online

Ești expert în matematică, fizică sau într-o limbă străină? Dacă da, atunci poți aplica pentru joburi de predare online, prin care să oferi îndrumare studenților din întreaga lume. Majoritatea angajatorilor și a platformelor necesită ca tutorii să aibă o diplomă de licență sau un atestat doveditor pentru calificarea didactică. Pentru profesorii de engleză, de pildă, deținerea unui certificat TEFL sau TESOL este foarte importantă, deoarece această calificare le poate crește și mai mult șansele de a deveni tutori online. Angajații respectivelor platforme primesc un comision din încasările pe ședință, plata fiind între 12 și 20 de dolari pe oră. 

În concluzie, există numeroase joburi spre care te poți îndrepta dacă îți dorești să lucrezi pe cont propriu. Mediul online este plin de oportunități, așa că profită de ele și pornește acum în propria călătorie de formare profesională! 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!