(P) 10 superalimente pe care merită să le incluzi în alimentație

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 10 noiembrie 2020, 23:21

Despre superalimente se discuta din ce în ce mai mult în ultima perioadă, alături de termeni precum veganism sau stil de viață sănătos. Până nu demult, superalimentele erau asociate cu nevoile unui sportiv de performanță. În ultima vreme, însă, am ajuns să le includem tot mai mult în alimentația zilnică. 

Fie că încercăm să adoptăm un stil de viață sănătos sau că ne dorim să ținem kilogramele sub control, cert este că apelăm la aceste „alimente minune” pentru a-i oferi organismului valorile nutriționale de care are nevoie. 

Scurtă istorie a alimentelor minune 

În primul rând, este important de știut că ierburile și extractele din plante au fost utilizate din cele mai vechi timpuri. Erau un remediu administrat atât intern, cât și extern, pentru tratarea micilor probleme sau iritații și pentru înfrumusețarea pielii.  

Termenul „superaliment”, apărut la începutul secolului XX, face referire la acele alimente sănătoase care oferă o mulțime de beneficii organismului nostru și au un aport caloric redus. Aceste alimente au devenit mult mai accesibile acum și se găsesc și online, în magazinul cu produse bio ZABE.ro

Beneficiile a 10 dintre cele mai cunoscute și consumate superalimente

Din fericire, nu se poate arăta cu degetul în direcția unui singur aliment minune. Superalimentele sunt, de fapt, o colecție de astfel de alimente, bogate în vitamine, enzime sau minerale. Cele mai cunoscute sunt:

Goji – fructe bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care previn îmbătrânirea pielii și sunt benefice vederii.

Orez negru – conține antioxidanți numeroși care previn bolile cardiovasculare. Datorită conținutului ridicat de fibre, sprijină pierderea kilogramelor.

Ghimbir – originar din pădurile tropicale din Asia de Sud, stimulează funcția digestivă, previne balonarea și reprezintă un superaliment contra răcelii și a gripei.

Spirulina – este o microalgă, consumată de mii de ani, care scade tensiunea arterială și colesterolul din sânge.

Quinoa – conține mai multe proteine decât orezul sau orzul și este o alternativă bună pentru persoanele care au intoleranță la gluten. Conține grăsimi bune, Omega-6 și Omega-3, care susțin imunitatea și sănătatea creierului.

Ulei de măsline – unul dintre cele mai vechi superalimente, folosit atât extern, de către femeile din vechea cetate romană, datorită proprietăților lui hidratante, cât și intern. 

Maca – multitudinea de nutrienți din această plantă reduce simptomele menopauzei și îmbunătățește funcțiile sexuale, fiind considerată un afrodisiac natural.

Semințe de chia – sunt bogate în proteine și fibre și ajută la menținerea greutății sau la reducerea kilogramelor în plus. 

Miere de Manuka – combate infecțiile, având proprietăți antibacteriene și antifungice. 

Turmeric – folosit încă din Antichitate pentru afecțiunile dermatologice și digestive, ingredientul său activ – curcumina – are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. 

Superalimentele conțin minerale, vitamine și alte substanțe benefice organismului nostru, care sunt recomandate și necesare în dieta noastră zilnică. În comerț, acestea se pot găsi si sub formă de pulbere, lichid sau capsule. 

Având o valoare nutrițională foarte ridicată, superalimentele te ajută să fii mai sănătoasă, mai relaxată și să te simți mai bine în fiecare zi. Cu alte cuvinte, îți oferă bunăstare, o minte sănătoasă într-un corp și mai sănătos.

Pe Zabe.ro găsești toate aceste superalimente, plus multe altele, iar de Black Friday (în perioada 13-15 noiembrie) te poți bucura de beneficiile lor la preturi speciale.

Pregateste lista de cumparaturi si profita de oferte!