Obține blondul platinat dorit acasă la tine

De Unica.ro, pe

În timp ce trendurile efemere vin doar ca să dispară complet după un singur sezon, blondul platinat se ambiționează să rămână etern. Până acum, ne-a demonstrat tuturor că, indiferent de modă, blondul patinat a rămas un ideal de frumusețe la care toată lumea râvnește măcar o dată în viață.

Astfel, nu e de mirare că sunt multe femei care își doresc să obțină acest look fabulos în confortul casei lor. Atenție, nuanța platinată atrage privirile ca un magnet oriunde mergi. Acum că ai fost avertizată de cât de seducătoare este această nuanță, hai să vezi care sunt pașii pe care trebuie să-i aplici pentru a obține blondul platinat dorit acasă la tine.

La salon sau acasă?

Blondul platinat e la fel de divers în subtonuri precum culoarea naturală. Prin urmare, există atâtea procese de colorare câte femei care decid să-și schimbe culoarea părului. Cu alte cuvinte, niciun proces de nuanțare nu e la fel ca altul.

Ca să atingi nuanța dorită de blond platinat, trebuie să pornești de la nuanța naturală a părului tău în cazul în care nu ai deja niciun strat de vopsea. Dacă ești pe punctul de a face o schimbare abruptă, de la un ciocolatiu închis de exemplu la blondul patinat, e mai indicat să te lași pe mâna specialiștilor de la salon. Asta pentru că trecerea de la o nuanță întunecată la alta ultra deschisă este o tranziție anevoioasă, care necesită o manipulare precisă a decoloranților și a vopselelor, pe care doar un expert o poate obține cu ușurință.

De asemenea, în situația în care te îndepărtezi dramatic de mult de la nuanța ta naturală, o să ai nevoie de mai multe sesiuni de procesare a culorii ca să atingi blondul platinat dorit. Totuși, dacă blondul patinat e doar la câteva tonuri depărtare de tine, atunci poți să îl obții ușor de acasă. 

Lista de produse necesare

Vei porni această operațiune de înfrumusețare cu o listă precisă de produse. Indiferent dacă începi de la o nuanță închisă sau deschisă a firului de păr, procesul se va baza pe eliminarea cât mai multor pigmenți de culoare pentru a ajunge la o nuanță neutră ca fundație pe care să construiești blondul platinat. Uite de ce anume ai nevoie:

  • Decolorant păr;
  • Vopsea de păr, nuanța blond platinat;
  • O pereche de mănuși de unică folosință;
  • Un bol de plastic;
  • Pieptene;
  • Clame de prins părul.

Proba de foc

Înainte de a obține blondul platinat acasă, este indicat să testezi decolorantul pe propriul păr cu puțin timp înainte. Poți încerca să vezi cum iese rezultatul pe o șuviță ascunsă vederii. Însă, dacă această opțiune nu te încântă, poți alege câteva fire de pe peria ta de păr și să aplici puțin decolorant direct pe ele.

Observă cu atenție procesul și modul în care reacționează firul de păr la produs. Dacă rezultatul este conform așteptărilor, atunci poți începe procesul efectiv de colorare.

Etapele de vopsire

Sunt mai mulți pași pe care trebuie să-i urmezi ca să ajungi la blondul platinat dorit. Însă răbdarea îți va fi răsplătită cu un look prețios. 

1. Pregătește părul

În primul rând, e bine să lași să treacă câteva zile de la ultima spălare pe cap înainte să te vopsești. Acest lucru va lăsa uleiurile naturale să se acumuleze suficient de mult încât să protejeze eficient scalpul și pielea de efectele decolorantului.

Evită produsele de stilizare a părului. Aceste creme se pot aduna în mai multe pete de-a lungul firului de păr, de care vopseaua se va prinde mai greu. Acest lucru va duce la o colorare neuniformă.

2. Pregătește spațiul de lucru

E bine ca înainte de a începe să te vopsești să-ți asiguri mai întâi confortul. În timpul procesului de colorare, vei fi mai mult atentă să lucrezi rapid și eficient decât la mediul tău înconjurător.

Pornește prin a alege spațiul din casă în care vrei să te vopsești. O idee bună este baia, unde spațiul e bine ventilat, iar petele de vopsea se pot scoate ușor.

Așază la îndemână toate produsele și accesoriile. Adaugă și niște prosoape vechi pentru a menține spațiul cât mai curat în timpul procesului de colorare.

3. Aplică decolorantul

A venit momentul să îți deschizi culoarea părului cu până la 7 tonuri. Cel mai eficient mod de a aborda procedura de decolorare este să începi prin a-ți separa părul în 4 secțiuni. Prinde fiecare secțiune cu o clamă de păr.

Protejează-ți mâinile punându-ți mănușile. Prepară mixul decolorant în bolul de plastic cu pensula conform instrucțiunilor. Pornește un cronometru și începe să aplici produsul de la secțiunea din spate cu ajutorul pensulei. 

Consultă cronometrul pornit și asigură-te că lași decolorantul să acționeze cât timp e indicat în instrucțiuni. Apoi spală părul cu un șampon cu un PH neutru. 

4. Aplică culoarea de blond platinat

După ce părul e proaspăt spălat și uscat, urmează ultima etapă a procesului tău de înfrumusețare acasă: aplicarea blondului platinat. Citește bine instrucțiunile înainte să scoți mixul colorant din ambalaj și aplică indicațiile cu atenție.

În mare, vei urma aceeași pași ca la decolorare. Prinde-ți părul în secțiuni, amestecă vopseaua conform instrucțiunilor, aplică vopseaua cu o pensulă și lasă să acționeze nu mai mult decât numărul de minute indicat în instrucțiuni. Spală bine părul cu un șampon pentru păr vopsit și folosește un balsam de păr hidratant.

Sunt șanse ca rezultatul final doar să se apropie de lookul dorit. În acest caz, e necesară încă o sesiune de decolorare. Cu toate acestea, nu e indicat să te apuci imediat de treabă. 

Părul tău are nevoie de timp pentru a se reface după procesele chimice prin care tocmai a trecut. De aceea, e recomandat să revii cu un nou strat de decolorant la o lună după prima intervenție.  

Îngrijește-ți noua culoare

Odată ce obții nuanța perfectă de blond platinat, mai ai un pas: întreținerea culorii. Tot ce trebuie să faci este să-ți adaptezi rutina de îngrijire a părului la noua ta culoare.

Pentru că blondul platinat este o nuanță pe cât de fermecătoare, pe atât de pretențioasă, e nevoie de un șampon și un balsam speciale pentru părul decolorat. De obicei, astfel de produse conțin pigmenți mov, foarte buni la contracararea nuanțelor nedorite de cupru sau galben, lăsând părul de un argintiu spectaculos.

Hidratează cât mai intens părul periodic prin aplicarea măștilor sau a tratamentelor adecvate. Rărește sesiunile de coafare a părului cu aer cald și evită apa cu clor, care afectează sănătatea firului de păr și slăbește prinderea pigmenților de culoare de acesta.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!