O rețetă unică și deosebit de gustoasă, creată de chef Horia Vîrlan pentru Vascar

.

Celebrul chef Horia Vîrlan, unul dintre cei mai pricepuți și carismatici bucătari din România și totodată pionierul emisiunilor de tip cooking show din țara noastră, colaborează cu Vascar, un important producător de mezeluri, specialități din carne, conserve, semipreparate și carne fresh cu notorietate atât în regiunea Moldovei, cât și la nivel național. 

Pe lângă produsele respectivului brand care poartă semnătura maestrului în bucătărie, acesta a creat și câteva rețete folosind produse din carne de calitate superioară de la Vascar, iar în continuare vă prezentăm un astfel de preparat deopotrivă unic, hrănitor, sănătos și deosebit de gustos.

Paste rigatoni în sos de șunculiță țărănească de la Moldova în Bucate și roșii coapte

Ingrediente pentru 4 persoane: 400 de grame de șunculiță țărănească de la Moldova în Bucate – brand premium Vascar; 500 de grame de paste rigatoni; o jumătate de cană de ulei de măsline; două cepe mici, tocate mărunt; 250 de grame de mazăre proaspătă sau congelată; 2 căni de smântână dulce, cu 32% grăsime; 2 linguri de pătrunjel verde tocat; 2 lingurițe de sare; o jumătate de linguriță de piper negru măcinat mare.

Mod de preparare:

1. Se încinge o tigaie cu bază groasă și se rumenește șunculița tăiată felii, la foc mic. După ce aceasta s-a răcit puțin, se toacă în cubulețe de dimensiuni nu foarte reduse;

2. Într-o altă tigaie, se sotează ceapa, în ulei de măsline, iar după câteva minute se adaugă mazărea și 50 de mililitri de apă. După încă 3-4 minute, se asezonează ușor;

3. În timp ce se sotează șunculița și ceapa, se pun 2 litri de apă la fiert, adăugând o linguriță de sare. După ce apa începe să clocotească, se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj;

4. Șunculița tăiată cuburi și smântâna dulce se adaugă în soteul de ceapă și mazăre. Sosul se fierbe timp de 6-8 minute, iar apoi se adaugă pastele fierte și parmezanul răzuit;

5. Pastele create de chef Horia Vîrlan se servesc cu și mai mult parmezan răzuit, dar și cu piper negru măcinat.

O rețetă unică și deosebit de gustoasă, creată de chef Horia Vîrlan pentru Vascar

Ciuburciu (Vascar): Colaborarea cu chef Horia Vîrlan a început firesc

Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu, a vorbit despre colaborarea dintre brandul pe care îl conduce de mai bine de patru ani și carismaticul bucătar cunoscut în toată România: „Întâlnirea cu chef Horia Vîrlan a fost prilejuită de lansarea gamei complete de mezeluri Moldova în Bucate, sub sloganul ‘Moldova în Bucate invită România la masă’. Colaborarea noastră a început firesc, deoarece chef Horia Vîrlan s-a declarat încă de la început impresionat de gustul bun și calitatea preparatelor noastre”.

Colaborarea dintre Vascar și Horia Vîrlan s-a materializat în cinci produse care poartă semnătura celebrului chef, sub brandul premium Moldova în Bucate: cârnați țărănești cu busuioc, mici țărănești, cârnăciori de casă, cârnăciori de casă picanți și burgeri 100% antricot de vită. Compania Vascar, fondată în anul 1984 la Vaslui, sub denumirea de Industria Cărnii, își comercializează în prezent produsele atât în magazinele proprii din regiunea Moldovei, cât și în magazinele tradiționale partenere, rețelele de hypermarket-uri Auchan, Cora, Kaufland, Carrefour, dar și la export.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton