Noile MacBook-uri Apple au ajuns în România

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 30 ianuarie 2022, 11:48

Schimbările pe care le-a făcut marele producător Apple în cazul laptopurilor care îi poartă semnătura sunt semnificative față de modelele anterioare. Iar produsele finale sunt unele demne de a primi toate laudele. Noile MacBook Apple de 14, respectiv 16 inchi sunt produse impecabile cu ajutorul cărora se pot obține cele mai înalte performanțe.

Design, afișaj, specificații tehnice, funcții care pot facilita și eficienta procesul de lucru, toate acestea au fost puse la punct până în cel mai mic detaliu, iar în acest fel utilizatorii celor mai moderne MacBook-uri se pot bucura de o experiență de utilizare inedită din toate punctele de vedere. 

Procesoare ultrarapide M1 Pro și M1 Max

Cele două tipuri de procesoare dezvoltate de Apple pentru echiparea celor mai noi modelele MacBook, procesorul M1 Pro, respectiv procesorul M1 Max, prezintă diverse îmbunătățiri care pot duce la obținerea celor mai bune performanțe tehnice. Acestea sunt extrem de rapide, dar în același timp și eficiente din punct de vedere energetic, fiind însoțite de o memorie RAM cu ajutorul cărora formează așa-zisa memorie unificată. În acest fel, capacitatea RAM este dusă spre 64 GB, autonomia este una net îmbunătățită, iar performanțele grafice sunt dintre cele mai ridicate. 

Design inovativ și rezistență crescută 

Rezistența crescută pe care o are un MacBook Pro din noua generație este în mod clar un avantaj major, însă dacă acesteia i se adaugă și un design inovativ, o eleganță deosebită și un aspect modern incomparabil, atunci se poate spune că formula este într-adevăr completă. Carcasa din aluminiu reciclat 100%, marginile subțiri ale ecranului și crestătura specifică produselor Apple în partea superioară a ecranului, aceasta găzduind un senzor de lumină și camera web, fac din dispozitiv o apariție absolut încântătoare. 

Deși ecranul este mai mare decât la versiunile anterioare, dimensiunile celor două dispozitive rămân compacte prin designul pe care îl au. Astfel, varianta de 14 inchi ajunge să cântărească doar 1.55 kg, în timp ce varianta de 16 inchi cântărește puțin peste 2 kilograme, încadrându-se cu succes în categoria laptopurilor ultraportabile pe care să îți fie ușor să le porți cu tine pretutindeni, devenind astfel cel mai bun prieten pe care îl poți avea în proiectele tale. 

Conectivitate extinsă pentru o utilizare mai eficientă 

Pentru că utilizatorii au arătat nemulțumiri față de prezența a doar două porturi USB-C în cazul modelelor anterioare, pentru versiunile MacBook Pro de 14 și 16 inchi, lucrurile se schimbă, iar eficiența este pusă pe primul plan. În acest fel, modelele actuale sunt prevăzute și cu un port HDMI 2.0 și un cititor de carduri SDXC, iar pe lângă acestea sunt prezente și trei porturi Thunderbolt 4 USB-C, acestea fiind compatibile cu Power Delivery, ceea ce face ca încărcarea să fie una eficientă. De asemena, există și posibilitatea de conectare mai facilă a cablului de alimentare prin utilizarea încărcătorului MagSafe. Tot în ceea ce privește conectivitatea, și pe partea audio au fost revizuite măsurile anterior luate, iar versiunea de 16 inchi este prevăzută cu șase difuzoare, ceea ce face posibilă obținerea sunetului spațial certificat Dolby Atmos, precum și obținerea a 80% mai mult bas. De asemenea, pe lângă mufa de 3.5 mm apar și trei microfoane care permit utilizatorului să audă în mod clar orice sunet emis în difuzor. 

Afișajul clar îmbunătățit

Pe lângă o dimensiune mai mare a ecranului, este vorba și de performanțe mai bune pe care le oferă aceste două modele de MacBook Pro. Este vorba despre display-urile miniLED cu care sunt acestea echipate și care fac ca experiența de vizionare să fie una dintre cele mai bune – luminozitate maximă mai mare, contrast mai bun, acoperire largă a spațiului de culoare. De asemenea, rata de reîmprospătare poate atinge până la 120 Hz, iar luminozitatea ajunge la performanțe dintre cele mai înalte. 

Achiziția unui laptop de acest fel a devenit în acest moment și pe piața din România, iar magazinul online DABSTORE este locul ideal din care poți alege inspirat. Siguranța achiziției, rapiditatea livrării și respectarea celor mai înalte standarde de calitate în relația cu clienții completează într-un mod inedit calitatea pe care o are un astfel de produs în fața concurenței și pe care utilizatorii o doresc pentru experiențe cât mai plăcute. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!