MODIVO te ajută să faci un pas spre sustenabilitate alături de mărcile tale ecologice preferate

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 22 octombrie 2021, 00:16

Sustenabilitatea și grija față de mediu nu sunt doar o tendință, ci mai ales o misiune pe care o urmăresc tot mai multe companii de modă. Multibrandul polonez MODIVO continuă să își extindă gama largă, punând un accent deosebit pe mărcile care creează linii ecologice. Materialele ecologice și o abordare sustenabilă a modei sunt valori importante pentru marcă.

Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai importante mărci, fidele ideii de modă sustenabilă. Printre acestea, brandul polonez Frootwear, care tocmai a debutat pe MODIVO, ne surprinde cu metoda sa inovatoare de aprovizionare cu materiale – pantofii sunt confecționați din deșeuri de fructe. În magazinul online modivo.ro, veți găsi, de asemenea, produse din linia Natural Dye de la Reebok. Articolele vestimentare sunt vopsite organic – reducând astfel impactul negativ al producției asupra mediului. Oferta de mărci ecologice include, de asemenea, lenjerie intimă a designerului britanic și pionier al modei sustenabile, Stella McCartney, faimoșii blugi Levi’s din linia Waterless, precum și compania daneză Samsøe Samsøe, care doboară recorduri în Europa.

Levi’s

Levi’s este una dintre acele mărci care se mândrește cu linii în spiritul modei sustenabile. Compania americană de îmbrăcăminte acționează de ani de zile în armonie cu mediul înconjurător. Nu numai că reciclează hainele uzate – și face altele noi din ele – dar economisește și apă în etapa inițială de producție. Toate acestea datorită sistemului de reciclare a apei implementat în fabrici. Rezultatul anilor de muncă în acest domeniu este linia emblematică Waterless – blugi tratați cu înălbitor cu ozon. Este un oxidant care permite albirea țesăturilor cu un consum minim de apă. Datorită acestor măsuri, Levi’s a reușit să economisească mai mult de un milion de litri de apă.

Frootwear

Footwear este un brand polonez inovator care tocmai a apărut în oferta magazinului modivo.ro. Inovația brandului constă în confecționarea neconvențională a pantofilor – toate modelele au fost confecționate din deșeuri de fructe, de unde și jocul de cuvinte: Froot (fructe) și alte materiale reciclate de origine naturală. Este o ocazie excelentă de a testa materiale neobișnuite, cum ar fi deșeurile reciclate din mere, struguri sau grapefruit. Și nu în ultimul rând, toate sunt realizate cu cea mai mare grijă pentru a reduce la minimum amprenta de carbon.

United Colors of Benetton

Încă din 2011, marca italiană Benetton și-a stabilit obiectivul de a reduce cu „600 de tone de plastic” producția de îmbrăcăminte. Pentru a atinge acest obiectiv, Benetton investește în materiale ușoare pe bază de fibre de lemn – aceste materiale vor înlocui plasticul în producția umerașelor, care, în cele din urmă, vor fi singurele disponibile în buticurile brandului din întreaga lume. În consecință, Benetton pune în aplicare punctele succesive ale eco-planului său, ale cărui principii de bază sunt introducerea exclusivă a bumbacului organic și a pungilor de cumpărături din hârtie, confecționate în întregime din hârtie reciclată.

Samsøe Samsøe

Marca daneză Samsøe Samsøe, care a bătut recorduri, este renumită pentru simplitatea sa scandinavă, care devine din ce în ce mai populară în Europa. Brandul ia foarte în serios moda sustenabilă. Samsøe Samsøe utilizează materiale ecologice, inclusiv bumbac organic. În producție nu se folosesc blănuri, angora sau piele de animale exotice. Se acordă prioritate materialelor reciclate. Marca speră să influențeze industria și să contribuie la o schimbare majoră către practici mai ecologice.

Pe MODIVO, există o filă specială eco-friendly unde clienții pot găsi toate produsele confecționate în spiritul modei sustenabile. Multibrandul este conștient de faptul că moda sustenabilă este viitorul industriei care are un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Prin urmare, atunci când alege mărcile pentru portofoliu, se ghidează și după acest factor, pentru a contribui la proiectul global al modei ecologice.

Descoperă pe modivo.ro mărcile tale ecologice preferate la un click distanță!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!