Modalităţi inedite de a face faţă caniculei dacă nu ai aer condiţionat

Termometrele se apropie amenințător de 40 de grade Celsius şi te gândeşti cu groază la o nouă zi în care asfaltul pare că se topeşte şi aerul fierbinte pare că vine din toate părţile. Ei bine, nu e cazul să te refugiezi într-un mall. Chiar dacă nu ai un aparat de aer condiţionat acasă, există soluţii pentru a trece cu bine peste cele mai călduroase zile ale verii. Iată câteva mai puţin convenţionale, dar care funcţionează foarte eficient.

Un ventilator şi un bol mare cu gheaţă

Dacă vrei o modalitate foarte simplă şi foarte rapidă de a răcori aerul din locuinţa ta, ai nevoie de un ventilator camera şi de un bol mare sau un lighean cu cât mai multe cuburi de gheaţă. Tot ce trebuie să faci este să pui acest bol cu gheaţă în fața unui ventilator în funcţiune. Înclină capul ventilatorului spre vas, astfel încât aerul să bată direct pe suprafața gheții, care îl va răci rapid. Vei simți efectul imediat. Nu uita să pui alte pungi cu gheață la congelator pentru următoarea șarjă!

Draperii ude

O altă modalitate de a te bucura de o atmosferă un pic mai răcoroasă la tine acasă, când afară e cod galben de caniculă, datează de pe vremea bunicilor, dar este cât se poate de eficientă. Acoperă ferestrele cu cearșafuri umede sau stropeşte cu apă draperiile de la geamuri, pentru a crea un efect răcoritor. Acest truc funcționează mai bine dacă ai şi un ventilator pornit în aceeași încăpere.  

Elimină sursele de căldură

Dacă vrei să fie cât se poate de răcoare în locuinţa ta, elimină toate sursele suplimentare de căldură. Becurile pot genera căldură inutilă, la fel și computerele sau aparatele electrocasnice rămase în funcțiune. Aşadar, scoate din priză orice aparat de care nu ai imediată nevoie şi foloseşte-te de lumina naturală. În bucătărie, evită folosirea cuptorului sau a aragazului, privilegiind, în zilele caniculare, alimentele proaspete, care nu necesită preparare termică.

Efectele răcoritoare ale apei

În zilele caniculare este foarte important să ne hidratăm corespunzător. Acest lucru te va ajuta să te răcorești. În pofida a ceea ce poate părea la prima vedere evident, pentru a te hidrata adecvat este mai bine să bei apă la temperatura camerei şi nu apă rece. Mai mult decât atât, un ceai de plante călduţ te poate ajuta să te răcoreşti mai bine decât un pahar de apă cu gheaţă. Pe de altă parte, câteva duşuri călduţe te pot ajuta să faci faţă mai bine temperaturilor caniculare.

Cosmetice de la frigider

Răcoreşte-te rapid folosind o cremă direct de la frigider. Aşa cum spuneam, pe timpul verii avem nevoie de hidratare, deci după duş, foloseşte o loţiune nutritivă, pe care ai ţinut-o anterior la frigider. Efectul de revigorare va fi instantaneu. De asemenea, pentru a-ţi hidrata pielea, dar şi pentru a te răcori, ţine şi sticlele cu tonic facial sau cu apă termală tot la frigider.

Momentul potrivit pentru a deschide fereastra

Ca să poţi să te bucuri de puţină răcoare în propria casă, ai grijă când închizi şi când deschizi ferestrele. Ideal ar fi să deschizi toate ferestrele şi uşile din casă seara şi dimineaţa foarte devreme, când este mai răcoare şi să pui în funcţiune şi ventilatorul, pentru a te asigura că acest aer mai rece circulă prin toată locuinţa. Pe de altă parte, când soarele începe deja să se ridice pe cer, e mai bine să închizi ferestrele şi să tragi jaluzelele şi draperiile, pentru a menţine o temperatură mai scăzută în locuinţă.

Chiar dacă nu ai aer condiţionat, folosind aceste trucuri şi cu ajutorul unui ventilator de calitate, poţi trece cu bine peste zilele caniculare.

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Alecoair

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!