Mobila din lemn masiv: Care sunt avantajele și dezavantajele

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 31 ianuarie 2022, 09:49

Ați început deja să vă gândiți la mobila pe care o veți achiziționa pentru locuința dumneavoastră? Sugestia noastră numărul unu este lemnul masiv! Acesta conține doar lemn, spre deosebire de lemnul prelucrat, varietate care cuprinde și fibre, rășini, adezivi și furnir printre altele. Dacă într-adevăr doriți să achiziționați mobilă din lemn masiv la comandă ,este recomandat să aflați mai multe despre avantajele și dezavantajele acestui tip de mobilă. 

Dezavantajele mobilei din lemn masiv 

Dezavantajele mobilei din lemn masiv sunt relativ reduse la număr și chiar ușor de îndreptat, tocmai de aceea vom începe cu ele. Iată care sunt minusurile prezentate de lemnul masiv ca material pentru mobilă: 

  • Se poate degrada din cauza umezelii, mai ales dacă este neșlefuit. Se remarcă totuși stejarul roșu, un tip de lemn care rezistă și în ciuda expunerii constante la umiditate;
  • Poate prezenta umflături și crăpături nu doar din cauza umidității, dar și a temperaturii;
  • Este predispus infestării cu insecte, spre deosebire de lemnul prelucrat.

Din fericire toate aceste probleme pot fi rezolvate foarte facil, fie prin aplicarea straturilor de protecție, fie prin mentenanța regulată, fie prin achiziționarea mobilei de la un producător care a luat deja aceste măsuri. 

Desigur, și prețul mobilei din lemn masiv poate fi privit drept un dezavantaj de către anumite persoane dar, așa cum vom vedea din cele ce urmează, prețul crescut este echilibrat de lista impresionantă de avantaje! 

Avantajele mobilei din lemn masiv

Lemnul masiv este atât de popular și de dorit încât multe persoane aleg să cumpere mobilă fabricată din acest material chiar dacă nu îi cunosc beneficiile, bazându-se doar pe reputația acestuia. Totuși, în acest caz, laudele sunt binemeritate. Iată care sunt avantajele mobilierului realizat din lemn masiv: 

  • Durabilitate. Lemnul masiv este un material deosebit de rezistent și va rămâne în familia dumneavoastră timp de câteva generații dacă a fost tratat în mod corespunzător. Lemnul nu suferă din cauza acțiunilor mecanice, deci va rezista foarte bine la manevrare și depozitare;
  • Aspectul. Din capul locului lemnul masiv este recunoscut pentru aspectul impunător care inspiră calitate. Nu fiți îngrijorați dacă nu vă doriți un design clasic! Lemnul masiv este de asemenea și extrem de versatil, integrându-se cu succes și în spațiile ceva mai modern sau luxoase; 
  • Nu necesită îngrijiri speciale. Mai ales dacă producătorul i-a aplicat finisaje de calitate, certificate, lemnul masiv nu va avea nevoie de atenție adițională. Pentru a-i păstra aspectul va fi nevoie să-l ștergeți din când în când cu un material moale și să folosiți un produs destinat curățării lemnului;
  • Sigur din punct de vedere al sănătății. Să recunoaștem, mai important decât să beneficiem de o sufragerie luxoasă este să ne asigurăm că familia noastră este perfect sănătoasă. Lemnul masiv, spre deosebire de alte varietăți, nu conține formaldehidă sau alte substanțe care în timp pot duce la dezvoltarea alergiilor sau a cancerului. Finisajele cele mai bune sunt bazate pe apă și/sau uleiuri organice, așadar nu vă vor pune în pericol pe dumneavoastră sau familia dumneavoastră. Dacă tot veni vorba de siguranță, sfatul nostru va fi să vă îndreptați atenția către producătorii de mobilă care folosesc îmbinări de calitate, precum cea în coadă de rândunică, perfecte pentru evitarea accidentelor. 

Mai aveți nevoie și de alte motive pentru a alege mobila din lemn masiv? 

Sursa foto: https://rominafurniture.ro/

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!