Meniu variat pentru masa de sărbători

Ultimul update Joi, 23 decembrie 2021, 16:30

Numărătoarea inversă a început, iar cele mai magice zile sunt gata să îți aducă armonie și liniște în suflet, multe zâmbete și momente de neuitat, alături de cei dragi. Până atunci, ne despart câteva zile pline de activități casnice, precum prepararea meniului festiv, curățenia casei, pregătirea cadourilor și nu numai. 

Masa de Crăciun are loc conform tradiției, în seara Ajunului, fiind recunoscută peste tot în lume. În acest moment important întreaga familie se adună împreună, admiră bradul și îl așteaptă pe Moș Crăciun în timp ce servesc diverse preparate tradiționale. Aceste feluri de mâncare pot varia în funcție de țară, reflectând cultura poporului în care este celebrată, principalele preparate fiind cele din carne de curcan, porc sau pește.

Una dintre cele mai mari provocări ale acestor zile festive este alegerea unui meniu diversificat, pe placul tuturor, tradițional și foarte apetisant, astfel încât invitații să aibă parte de o experiență culinară memorabilă. 

Bucătarii renumiți recomandă pentru masa de Crăciun un meniu compus din aperitive, supă sau ciorbă, friptură și garnitură și desert. Toate aceste preparate ar trebuie să îmbine elemente tradiționale cu ingrediente și modalități de pregătire moderne, astfel încât rezultatul final să fie unul desăvârșit, iar timpul de preparare cât mai scurt.

Pentru a reuși să surprinzi atât membrii familiei, cât și musafirii care vor fi prezenți la masa de Crăciun, ne-am gândit să te ajutăm cu puțină inspirație. Ți-am pregătit câteva variante de meniu festiv alături de metode de preparare rapidă, cu scopul de a petrece cât mai puțin timp și efort în bucătărie. Iată meniurile pe care le poți încerca și tu:

  • Aperitiv = Ruladă cu cașcaval la cuptor, baghetă umplută cu brânză și șuncă sau biluțe de brânză cu diverse arome
  • Felul I – supă sau ciorbă = Supă clară de legume, tăiței și șuncă afumată, supă cremă de morcovi și coriandru sau Ciorbă de perișoare 

În cazul felului întâi, există diverse aparate numite Soup Maker, care te pot ajuta să prepari diverse rețete în doar câteva minute. În cazul acestui aparat, singura ta sarcină este de a tăia și introduce ingredientele în spațiul specific al aparatului.

  • Felul II – friptură și garnitură = Friptura de porc cu mere coapte și sos de coacăze, friptură de pui fragedă cu sparanghel sau friptură de porc la cuptor, cu vin și usturoi

Aparatul slow cooker poate fi un ajutor desăvârșit în cazul acestui fel de mâncare, acesta preparând lent o diversitate de rețete, utilizând curentul electric sau gazul.

  • Desert = Pricomigdale, rulouri cu cacao și nucă sau fursecuri banane prăjite 

Pentru a pregăti și amesteca cât mai ușor ingredientele sau pentru a frământa aluatul, poți folosi un robot de bucătărie performant.

Inspiră-te din aceste variante de meniuri gustoase și ușor de preparat și bucură-te din plin de momentele magice alături de cei dragi!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!