Machiajul pentru începătoare: 4 tips & tricks utile pentru iubitoarele de beauty

De-a lungul timpului, machiajul a urcat pe scara importanței sociale până când a devenit un punct de referință în societatea în care trăim. Fără să ne dăm seama, aspectul fizic a devenit un criteriu pe baza căruia suntem analizate zilnic, deseori criticate pentru lipsa de interes. 

Desigur, nici imaginile false și intens prelucrate prezente pe rețelele de socializare nu ajută. Din contră, stima de sine a femeilor tinde să capete un trend descendent, deoarece rămân cu impresia eronată că machiajul zilnic trebuie să respecte cu strictețe o mulțime de reguli, în timp ce produsele de make-up vor ocupa majoritatea spațiului pentru depozitare. Din contră, machiajul reprezintă o cale nemaipomenită prin care orice persoană își poate scoate în evidență atât trăsăturile naturale, cât și stilul și temperamentul. 

Te consideri o debutantă în arta machiajului? Mai departe, am selectat câteva trucuri inedite, ușor de aplicat. 

Machiajul pentru începătoare: 4 tips & tricks utile pentru iubitoarele de beauty

Pornește de la o bază

Primul pas important în orice rutină de machiaj este aplicarea unei baze, întrucât acționează asemenea unui strat de protecție între piele și restul produselor cosmetice. În această categorie, ai la dispoziție mai multe opțiuni, în funcție de tipul de ten și preferințele personale. 

De cele mai multe ori, crema hidratantă preferată sau crema cu factor de protecție constituie o bază excelentă. Când vrei să experimentezi, specialiștii recomandă aplicarea unui strat subțire de primer, care absoarbe uleiul produs în mod natural de piele, reduce optic liniile fine, ridurile și vizibilitatea porilor. În acest fel, restul produselor cu textură lichidă se vor aplica mai ușor, iar rezistența lor se va mări considerabil. 

Uniformizează nuanța tenului

Fără îndoială, fondul de ten se numără printre cele mai cunoscute produse din industria de beauty, deoarece ascunde micile imperfecțiuni ale tenului. Ei bine, confuzia intervine în momentul în care trebuie să alegem nuanța potrivită pielii. Printre atâtea posibilități disponibile pe rafturile magazinelor, alegerea pare oarecum intimidantă. Astfel, aplică o cantitate redusă de fond de ten pe linia maxilarului și pe gât, tapotează produsul și observă dacă apare vreo diferență între nuanța sa și a tenului. Acest truc se aplică și în cazul unui creme colorante de tipul BB Cream ori CC Cream. În ceea ce privește ustensilele necesare pentru aplicarea corectă a produsului, ai libertate deplină. Fie că optezi pentru diferite pensule machiaj, un burețel sau chiar pentru degete, începe din centrul feței și continuă spre extremități. 

Maschează semnele de oboseală

Când timpul nu-ți permite folosirea unui fond de ten, îți propunem un produs multifuncțional: concealer. Ideal pentru a masca cearcănele sau urmele inestetice lăsate în urmă de acnee, un concealer ales cu o nuanță mai deschisă față de cea naturală a tenului va ascunde semnele nedorite, în timp ce aduce lumină în zona de sub ochi. 

Fixează întotdeauna produsele cremoase cu pudră

Indiferent de tipul tău de ten, pudra de fixare se încadrează în rândul produselor indispensabile, atunci când vrei ca fondul de ten sau concealerul să-și păstreze aspectul plăcut și neted. Chiar dacă persoanele cu un ten uscat tind să ocolească acest pas, din cauză că poate usca anumite zone, aplică un strat subțire de pudră în zona T și sub ochi. 

În continuare, alege o singură nuanță pentru pleoapa mobilă, aplică două straturi de mascara, puțin blush în obraji, un iluminator în zonele înalte ale feței, un ruj roșu aprins și ești pregătită pentru o nouă zi!

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!