Lucruri interesante despre jucării celebre

De Unica.ro, pe

Jucăriile sunt prietenii celor mici și au capacitatea de a-i ajuta în dezvoltare, dar și să le creeze și o lume a poveștilor în care ei să se distreze pe cinste. Fiecare jucărie are o anumită poveste despre modul în care a apărut și ar trebui să cunoști fiecare detaliu pentru a putea alege jucaria potrivită pentru micuț.

Păpușile

Din punct de vedere istoric, păpușile sunt cele mai vechi jucării. Inițial au fost sculptate în lemn și aveau părul din lână, iar ochii din sticlă. După ce le-au văzut, copii au fost extrem de entuziasmați, așadar au început să se producă și versiuni din plastic. Această versiune a devenit foarte populară atât în Europa, cât și în America. Copii vedeau în păpuși un prieten de joacă de nădejde și chiar le purtau pretutindeni cu ei.

Ursulețul Teddy

Se pare că ursulețul Teddy a fost conceput de către Ideal Novelty și Toy Co. Numele său provine de la fostul președinte Theodore Roosevelt. Președintele a fost inspirație pentru numele ursuletului deoarece acesta a refuzat să împuște un urs care a fost capturat în timpul unei partide de vânătoare. Președintele a fost de acord să fie inspirație pentru numele acestei jucării și chiar a primit în dar un prototip al ursului, care era împăiat.

Lego

Piesele lego sunt jucării extrem de importante pentru copii deoarece îi ajută foarte mult în dezvoltarea imaginației, aceștia construind diferite modele, ca apoi să le strice și să le reconstruiască până obțin ceea ce își doresc. Piesele LEGO au apărut în anul 1958 și până în ziua de astăzi sunt fabricate aproximativ la fel, fără a suferi mari modificări. Piesele lego sunt jucării extrem de căutate și se pare că în urma unui studiu recent s-a observat că de la apariția lor și până în prezent s-au produs peste patru miliarde de astfel de figurine.

Păpușa Barbie

Se pare că numele păpușii vine de la Barbara Millicent Roberts. Iar Ken era în viața reala fratele Barbarei. Cei doi erau copiii creatorului Ruth Handler. De-a lungul producției celor doi aceștia au trecut prin diverse povești ce îi țineau pe copii cu sufletul la gură, de exemplu în anul 2004 se pretindea că cei doi s-au despărțit, dar spre bucuria celor mici, în anul 2011, de ziua îndrăgostiților se anunța că cei doi s-au împăcat.

Cubul Rubik

Cubul Rubik reușește să depășească cu mult gradul de vânzare al pieselor lego. Deși a apărut mai târziu, în anul 1980, acesta este extrem de căutat. Cubul Rubik a fost inventat pe fond educativ deoarece Erno Rubik își dorea să-și învețe studenții despre geometria 3D. Acesta a reușit să nască diverse concursuri și competiții pentru rezolvarea lui. Și în prezent se practică astfel de concursuri. Iar copiii sunt fascinați de rezolvarea unui astfel de cub.

Este foarte important să știi povestea ce se află în spatele apariției unei jucării pentru a cunoaște care a fost scopul acesteia și pentru a identifica cum poate să atragă și să ajute micuții. Este indicat să alegi diferite modele de jucării pentru bebeluși, pentru ca fiecare să-l ajute într-o anumită direcție de dezvoltare.

De asemenea, optați pentru jucării de copii calitative, deoarece nu îți dorești ca acestea să se strice când cei mici s-au atașat de ele, deoarece pentru ei ar fi o tragedie să vadă că prietenul lor a pățit ceva rău. 

Sursa foto: https://pixabay.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!