Lapte pentru sugari – alternative la laptele de vacă

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 03 ianuarie 2022, 18:05

Dacă a da viață este unul dintre cele mai frumoase cadouri din lume, hrănirea bebelușului tău devine o adevărată durere de cap. 

Unele mămici optează pentru alăptare, altele în imposibilitate din diverse motive, apelează la formule pentru sugari, cum este și acest lapte praf Topfer. Pe bază de lactoză și lapte de vacă, acestea nu răspund nevoilor tuturor. Iată alternativele la formulele convenționale pentru nou-născuți.

Ce lapte pentru copilul tău?

Nu este un secret pentru nimeni că cel mai bun lapte pentru un copil este cel al mamei sale. Conține toți nutrienții necesari pentru a crește bine și într-un mod sănătos. În unele cazuri, poate fi dificil de știut cantitatea consumată. 

Tocmai din acest motiv pompele de san îți permit să extragi laptele matern în cantitatea dorită, astfel încât bebelușul să se poată hrăni corect din biberon. Cu toate acestea, uneori, câțiva bebeluși nu se prind, sau unele mame nu pot (sau nu vor) să-și alăpteze copilul. În aceste cazuri, au fost concepute formule pentru sugari. Sunt mai multe, clasificate după vârstă.

Ce este laptele pentru sugari?

Laptele pentru sugari este lapte sintetic, prezentat că o alternativă la laptele matern. Se adaptează la vârsta copilului pentru a-i satisface nevoile energetice. Standardele de fabricație sunt supuse unor specificații care sunt în mod normal foarte stricte, impuse de guvernul țării și/sau de Uniunea Europeană. Ele vin în două forme: pudra și gata de utilizare.

De câțiva ani, diverse scandaluri de contaminare a formulelor pentru sugari le-au pătat imaginea. Părinții apelează la produse ecologice, cu specificații mai restrictive pentru a obține certificarea. O garanție a calității pentru unii, dar pentru alții, pentru care consumul de lapte de vacă rămâne controversat, utilizarea formulelor alternative pentru sugari rămâne cea mai bună variantă.

Ce conțin formulele pentru sugari?

Autoritățile sanitare sfătuiesc să nu se administreze lapte de vacă copiilor sub 12 luni. Prea bogat, poate fi cauza unor probleme digestive. Majoritatea formulelor pentru sugari conțin lactoză, deoarece sunt făcute din lapte de vacă. 

Cu toate acestea, este pregătit pentru a elimina sau adaugă anumiți nutrienți. Sunt necesari niște aditivi pentru că acesta să fie cel puțin la fel de bogat că laptele matern. În acest sens, conținutul sau de proteine, că și cel al sarurilor sale minerale, va fi redus. Pe de altă parte, se vor adaugă fier, vitaminele K și D. Certificat organic sau nu, oferta este relativ mare pe piață.

Unele mărci au decis să elimine grăsimile animale prezente în laptele pentru sugari, pentru a le înlocui cu grăsimi vegetale, pentru a menține un nivel identic și necesar de lipide. Uleiul de palmier fiind controversat, nu mai apare decât foarte rar în compozițiile majorității tipurilor de lapte praf.

Sursa foto: pixabay.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!