La ce să te aștepți când duci mașină la atelier pentru detailing exterior?

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2022, 09:52

Dacă obișnuiai până acum să îți speli și să îți cureți mașînă în garaj sau în față blocului și să mai mergi din când in când la spălătorie că să mai elimini din mizeria depusă pe caroserie știi prea bine că perfecțiunea nu există și mașină nu arată deloc foarte bine când termini treaba/spălarea.

Da, poate e mai curată că înainte, dar problemele principale de la exterior sau interior rămân. Rezolvi cele mai importante probleme ale exteriorului mașinii dacă apelezi la atelierele de detailing auto cu experiență. Un detailing exterior se va realiza la 1-3 ani dacă se optează pentru pachet complet, durata e de 6-12 ore și la final vei avea o mașînă care arată bine, are exterior perfect întreținut și curățat, protejat, evaluat cu atenție de către echipe de specialiști.

În situația în care e prima dată când alegi astfel de servicii de detailing profesionist ar fi bine să știi la ce să te aștepți, ce se va întâmplă în cadrul unui detailing la exterior.

Cum e și firesc, la început se curăță în detaliu exteriorul. Procesul e unul complex și are cel puțin opt etape, de la prespălare și spumare, la clătire și samponare, spălare cu mănuși din microfibra, blană de miel, limpezire, ștergere, uscare. Nu trebuie să îți faci griji în privința sampoanelor folosite, toate au pH neutru, nu va fi afectată protecția de pe caroserie, nu se zgârie nici caroseria sau geamurile pentru că se folosesc materiale cu fibre care protejează și aceste suprafate. Curățarea va ajunge și in zona roților, la contraaripi, la bușon, ușita rezervorului, grile de aerisire, oglinzi, embleme și ornamente.

După această etapă se poate polisha caroseria cu diverse aparate speciale, pad-uri, paste, mașini de polishat, se remedieaza zgârieturile, se elimină la nevoie un strat gros de lac pentru o reflexie a vopselei perfecte, iar la final intervine iarăși polisharea suprafețelor. Se degresează cu atenție caroseriile, se decontamineaza înainte de aplicarea oricăror protecții.

În cadrul unui detailing exterior corect, executat doar în ateliere cu experiență, se va curăța bitum și orice fel de reziduuri de la plăcuțele și discurile de franza, se aplică protecția pe caroserie, sealant polimeric, protecție ceramică pentru luciu și protecție împotriva razelor UV, apei, zăpezii, zgârieturilor, prafului, diverșilor contaminanti.

Nu sunt uitate nici geamurile, care se vor degresa după polishare, înainte de aplicare tratamente de protecție pentru un sealant cu aderența excelență. La nevoie se decontamineaza geamurile de la toate elementele mașinii, parbrize, lunetă, geamuri laterale, se aplică tratamente hidrofobe pentru a putea vedea mult mai bine când plouă puternic, când ninge, fără a mai folosi atât de des ștergătoarele. Se obține astfel protecție foarte bună contra înghețului și zgârieturilor minore.

Polisharea se va realiza și pentru faruri, stopuri, cu aplicare protecție, pentru elemente cromate, cu îndepărtarea oxizilor și depunerilor de calcar, se restaurează orice elemente din plastic și se aplică protecțiile necesare. Elementele din plastic și cauciuc se hidratează tot acum.

Roțile și inspecția, curățarea lor sunt incluse în procesul de detailing la exterior. De la curățare jante, la polishare pentru luciu, aplicare protecție specială, sealant special, protecție ceramică, până la hidratare și aplicare protecție pe anvelope, toate operațiunile vor fi executate cu mare atenție pentru cele mai bune rezultate la final.

La mașinile decapotabile se va realiza și curățare și impermeabilizare plafon textil prin aspirare, samponare, periere, extracție, limpezire, extracție apă din țesătură. Se usucă rapid cu echipamente speciale și se impermeabilizeaza cu soluții speciale pentru cel puțin doi ani fără nicio problemă la nivelul plafonului textil de la decapotabile.

Deși par multe etape și operațiuni, cum am văzut deja, un detailing exterior va dura puțin dacă te adresezi unei firme cu vechime pe piață și specialiști care știu foarte bine ce au de făcut indiferent de modelul și tipul mașinii care ajunge în atelier pentru detailing profesionist.

High Class Detailing
0756 908 450

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!