KIPA TIIVOLA, International Trainer Les Mills: Echilibrul este cheia

Ultimul update Miercuri, 19 octombrie 2022, 13:58

Cu Kipa Tiivola te poti antrena direct, daca participi la cea mai mare Conventie Internationala de Fitnes din Romania, ce va avea loc pe 19-20 noiembrie

Kipa, de ce ai ales Les Mills?

În anul 2001, am participat la un curs de group fitness Les Mills, despre care auzisem că ar fi foarte bun. Aveam zero experiență cu Les Mills, așa că nu știam exact la ce să mă aștept. Fiind novice, m-a surprins nivelul de solicitare fizică intalnit la curs. Eram pur și simplu uimit de cât de puternici erau membrii obișnuiți. Am crezut că nu voi ajunge NICIODATĂ la același nivel ca ei! Cu toate acestea, ritmurile  grozave ale muzicii, mișcările fantastice și eficiente de antrenament, și sprijinul instructorului m-au ajutat să ajung la finalul cursului – și SĂ MĂ ÎNDRĂGOSTESC. Cursul acela era BODYPUMP.

Următorul curs Les Mills pe care l-am încercat a fost BODYSTEP și, wow – m-am simțit ca acasă! Muzica, energia, mișcările, efortul și distracția…. m-am bucurat enorm de toate. Am decis că vreau și eu să fiu parte din acest proiect:, să împart din energia mea, să inspir oamenii să facă mișcare… și să mă bucur de experiență!

În 2006, eram membru la una dintre săli și s-a ivit oportunitatea de a participa la weekend-ul de Formare Inițială BODYSTEP. În ciuda faptului că nu mai fusesem antrenor înainte, știam că în cadrul acelui weekend voi primi toate uneltele și sprijinul necesar pentru a-mi începe călătoria. Astăzi, 17 ani mai târziu, încă sunt de părere că a participa la acel weekend de formare a fost una dintre cele mai bune decizii din viața mea. Încă sunt îndrăgostita de ritmurile muzicii, de eficacitatea antrenamentului și de simțul de comunitate, specifice cursurilor Les Mills.


Ce programe Les Mills predai?

Înainte predam aproape orice, excluzând Born to Move, RPM și SH’BAM. Astăzi predau BODYATTACK, BODYBALANCE, BODYCOMBAT, BODYPUMP, LES MILLS SPRINT și THE TRIP.


Daca ar fi sa lansezi o invitatie la Conventia Internationala de Fitness FIT FOR FUTURE 2022, cum ar suna ea?

Sper să va vad pe toti acolo! Garantez că acesta este evenimentul pe care nu vreți să-l ratați!

Ce inseamna pentru tine experienta Les Mills?

Pentru mine, nu este vorba doar de mișcare, este intr-adevar o experiență. Pentru a mă bucura pe deplin de experiență, îmi place la nebunie să stiu si sa inteleg detaliile rezultate din ample cercetari stiintifice, aflate in spatele fiecărei mișcări si fiecarui antrenament. Motivul principal pentru care sunt trainer este că asta ma lasa sa mă bucur de pasiunea mea: să predau și să livrez informațiile pe care eu le-am acumulat de-a lungul timpului, astfel încât instructorii noștri să aibă cele mai bune unelte cu care să-și inspire participanții.

Cum ai defini tu un stil de viata sanatos?

Filosofia mea este simplă: fă lucrurile care îți plac și îți aduc fericire. Ia deciziile legate de obiceiurile de viață cu dragoste, respect și compasiune față de tine și de corpul tău. Nu te pedepsi. Nu se poate ca fiecare zi să fie bună, dar există ceva bun în fiecare zi.

Care este cel mai valoros principiu al unui stil de viață sănătos, pe care îl transmiți elevilor tăi? Dacă ar fi să numim doar unul.

Prezență. A fi prezent contează. De prea multe ori suntem blocați în trecut, îi permitem să ne distrugă prezentul. Alteori trăim atât de puternic în viitor, încât uităm să fim prezenți acum. Realitatea este în prezent, orice altceva este produsul imaginației noastre. Controlează elementele pe care le poți controla, nu te stresa asupra lucrurilor care nu sunt în puterea ta.

Cine sau ce te inspiră cel mai mult?

Când vine vorba de a preda, cea mai mare inspirație este reprezentată chiar de studenții mei! Pentru mine, cel mai important este ca oamenii din sală să aibă o experiență excelentă și motivantă. Participanții sunt motivul pentru care nu mă opresc niciodată din a studia sau din a căuta să mă perfecționez continuu.

Cum ai grijă să menții clienții motivați și implicați?

Secretul motivației se găsește în relevanță: ce este important pentru tine. Dacă observ că participanții mei încep să fie demotivați, ii rog să se întoarcă la „de ce”. Întrebarea este atât de simplă, dar atât de importantă: „de ce lucrul pe care îl faci este important și semnificativ pentru TINE”.

Care este conexiunea dintre beneficiile funcționale și abordarea minte-corp în ceea ce predai tu?

Cunoașterea de sine. Socrate a spus, odată: „o parte esențială a cunoașterii de sine trebuie să fie recunoașterea limitelor propriei înțelepciuni și înțelegeri – să știi ce faci cu adevărat și șă știi ce încă mai ai de învățat”. Viața și antrenamentele sunt despre învățare. De aceea suntem aici și de aceea facem ceea ce facem: creăm și obținem înțelegere.

De ce crezi că oamenii sunt reticenți să încerce și apoi să se țină de sport? Mai ales femeile. Ce lipsește?

De prea multe ori avem așteptări mari de la noi înșine. Când adoptam un nou hobby sau un nou stil de viață, ne așteptăm să fim pregătiți sau perfecți imediat. După cum știm, viața nu este atât de simplă pe cât ar dori mințile noastre să fie. Așadar, aș spune că reducerea așteptărilor față de noi înșine, este cheia. Cu toții începem de undeva. Coborâți stacheta și faceți un plan de acțiune bazat pe pași mici – nu pe salturi mari!

În loc să va propuneti antrenamente de cinci ori pe săptămână, începeți cu 1-2 ori pe săptămână, și veti progresa în timp.

Ce îți place să faci în timpul liber?

Alpinism, curse cu obstacole, călătorii, întâlniri cu prietenii, ieșiri în oraș și timp petrecut cu câinele meu.

Cum arată o zi tipică din punctul de vedere al alimentației și antrenamentelor?

Mănânc de 4-5 ori pe zi, mâncare „gătită”, versatilă. Nu sunt foarte riguroasa, cand vine vorba de mancare. Echilibrul este cheia.

Care sunt așteptările de la publicul din România?

Energie pozitivă! Știu că românii sunt oameni plini de viață si veselie, așa că aștept cu nerăbdare weekend-ul 19-20 noiembrie. WOOHOOO!!

Spune-ne 10 adjective te descriu cel mai bine.

Optimista, zâmbitoare, vorbăreata, încăpățânata, hotărâta, puternica, plina de umor, de folos, pozitiva, de incredere.

Daca vrei sa te antrenezi cu Kipa Tiivola, vino sa fii parte din cel mai spectaculos eveniment international de fitness al anului!

Pe 19 si 20 noiembrie, te asteptam intr-un spatiu fabulos: Face Club Bucharest (Piata Presei Libere, 3-5).

23 de ore de sport, plus 5 workshop-uri, din care sa alegi, instructori internationali, LIVE band, 3 scene de eveniment, distractie, bucurie, adrenalina. Toate reunite sub umbrela unui adevarat spectacol de lumina si culoare.

Nu rata pretul promotional pentru acest eveniment, valabil doar in perioada 19-31 octombrie.

Numarul de locuri este limitat. Rezerva-ti chiar acum locul, pentru a sti sigur ca vei fi ACOLO!

Inscrie-te acum, pe www.fit4future.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!