Începe a 3-a ediție a concursului național pentru copiii talentați la artă, „Odiseea Tânărului Artist”!

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 aprilie 2022, 18:14

Micii artiști sunt invitați să ilustreze tema „Război și pace”.

Asociația Odiseea, organizație non-guvernamentală care derulează programe de educație non-formală pentru copii, lansează pe 1 aprilie cea de-a treia ediție a concursului național dedicat copiilor cu talent la artă, “Odiseea Tânărului Artist”. Până pe 30 aprilie, tinerii artiști cu vârste între 10 și 18 ani pot înscrie în competiție o pictură, un desen sau un colaj cu tema „Război și pace”. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu peste 5.000 de euro și vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.

După primele două ediții ale concursului, ce au adus înscrieri record și promovare pentru sute de copii cu talent la artă, “Odiseea Tânărului Artist” își continuă misiunea de a descoperi și a susține generația de artiști sub 18 ani, iar pentru ediția a treia, crește valoarea premiilor.

Premii în valoare de peste 5.000 de euro

Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul concursului se ridică la 5.100 de euro și vor fi acordate după cum urmează:

Categoria 15 – 18 ani

  • Premiul I – 1.000 de euro
  • Premiul 2 – 750 de euro
  • Premiul 3 – 500 de euro
  • Mențiuni – 30 de premii (50 de euro/fiecare)

 Categoria 10 – 14 ani

  • Premiul I – 500 de euro
  • Premiul 2 – 400 de euro
  • Premiul 3 – 300 de euro

Pe lângă premiile în bani, toate lucrările de artă premiate, inclusiv mențiunile, vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.

Condiții de înscriere în concurs

Participanții sunt invitați să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen sau colaj) care să ilustreze tema „Război și pace” și să o înscrie online pe platforma ateliere.odiseea.ro/odiseea-tanarului-artist, în intervalul 1 aprilie – 30 aprilie.

„Pentru ca o lucrare să fie nominalizată pentru premii, ea ar trebui să fie creativă și expresivă. Creativitatea se reflectă în abordarea unei viziuni proprii, prin asocieri potrivite/inedite în cadrul subiectului propus. Expresivitatea se manifestă prin plasticitatea și diversitatea utilizării mijloacelor de limbaj specific. Acestea, împreună, generează o particularitate, o notă personală, în esență unicitate și originalitate”, le transmite Juriul tinerilor artiști care își vor înscrie lucrările în concurs.

Jurizarea va avea loc online, în perioada 3-10 mai. Juriul este format din Ioana Ciocan (curator de artă și directorul Art Safari), Elena Dumitrescu Pandele (lector, departament sculptură, Universitatea Națională de Artă din București) și Ionuț Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București). Câștigătorii vor fi anunțați prin email, în intervalul 11-16 mai, și au obligația de a transmite lucrările în format fizic prin poștă/curier, până cel târziu 20 mai 2022, către Asociația pentru educație Odiseea (Șoseaua Chitilei, nr. 431, București).

Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerințele tehnice ale lucrărilor și criteriile de selecție, este disponibil online, pe odiseea.ro.

Despre Asociația Odiseea

Asociația pentru educație Odiseea a fost fondată în anul 2018, cu scopul de a promova cultura și dezvoltarea în rândul copiilor. Inspirându-se din artele liberale, Odiseea a dezvoltat o serie de programe și ateliere educaționale online, unice în România, pentru a-i inspira pe copii și pentru a-i pregăti pentru lumea în care trăim. În 2022, Asociația Odiseea își stabilește ca misiune să descopere, să promoveze și să contribuie semnificativ la evoluția generației de artiști sub 18 ani. Mai multe despre Asociația Odiseea: https://odiseea.ro/home.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!