Încălțămintea de piele de damă: 3 detalii la care trebuie să fii atentă când o alegi

De Unica.ro, pe

Nu mai există niciun dubiu că încălțămintea de piele este una dintre cele mai bune alegeri, indiferent că este vorba despre cea de vară, toamnă sau iarnă. Chiar și așa, atunci când te hotărăști să schimbi perechile mai vechi sau doar dorești să îți iei unele noi, există mai multe aspecte de care este bine să ții cont.

Încălțămintea de piele are câteva proprietăți pe care cele din alte materiale nu le au. Unul dintre cele mai bune exemple este că fiind mai moale, aceasta se poate lăsa, așadar, încălțările se pot largi ușor după câteva purtări. Mai există însă și alte detalii la care poți fi atentă în alegerile tale, astfel încât să te bucuri de confort pe întreaga durată a zilei.

În acest articol, poți descoperi alte 3 detalii de care să ții cont atunci când alegi încălțămintea de piele.

Aspecte cărora să le acorzi atenție sporită când alegi încălțările de piele

1.  Culoarea care se poate deteriora în urma umezelii

Unul dintre aspectele importante de care este bine să ții cont atunci când alegi încălțămintea de piele, mai ales pe cea pentru sezonul rece este culoarea. Astfel, datorită umidității mari, precum și faptului că le vei purta pe ploaie sau zăpadă, acestea se pot uda și păta, putând să ajungă să arate destul de rău. Pentru acestea au apărut diverse spray-uri de protecție, însă și păstrarea lor în locuri uscate atunci când nu le porți este la fel de importantă.

Așadar, atunci când alegi încălțăminte de damă din piele naturală, nu uita să ții cont de acest mic detaliu, dacă nu dorești să petreci foarte mult timp îngrijind-o. La ePieleNaturală.ro poți găsi modele diverse în culori închise dar și combinații cu unele deschise, astfel încât ai de unde alege.

2.   Acordă atenție cusăturilor și lipiturilor

Unul dintre detaliile care merită atenția ta în alegerea încălțărilor este cusătura și lipitura acestora. Asigură-te de fiecare dată ca acestea sunt bine prinse, astfel încât să nu aibă nevoie de reparații după câteva utilizări.

Deși până nu demult încălțările cusute erau printre preferatele tuturor, acum există adezivi speciali, astfel încât și cele lipite să se ridice la aceeași calitate, însă tot este bine să fii foarte atentă atunci când le alegi.

3.   Alege calapodul potrivit

Calapodul este una dintre cele mai importante detalii în alegerea încălțămintei de piele, mai ales că acestea pot părea puțin ciudate și mai strâmte la prima încălțare. Iar dacă faci parte din categoria celor care aleg adeseori cumpărăturile online, este recomandat să compari perechea pe care dorești să o iei cu una pe care o ai deja pentru a nu avea probleme. De asemenea, poți avea în vedere și descrierea oferită, astfel încât să te poți ghida după ea atunci când dorești ceva deosebit.

Încălțămintea de piele este durabilă și frumoasă, însă atunci când alegi să acorzi atenție și detaliilor de mai sus te poți bucura de ea un timp îndelungat asigurându-ți și un confort sporit la purtare.

Sursa foto: Pixabay.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!