Încălțăminte de protecție la modă pentru femei

De Unica.ro, pe

Numărul femeilor care lucrează în construcții și locuri de muncă industriale a crescut și va continua să crească. Din acest motiv, a existat o creștere corespunzătoare a cererii de echipamente de protecție concepute special pentru femei. Producătorii încep să recunoască faptul că modelul „one size fits all” nu mai este eficient când vine vorba de echipamentul individual de protecție. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de incaltaminte protectie femei

Nu cu mult timp în urmă, la locul de muncă femeile nici măcar nu aveau opțiunea de a cumpăra sau primi de la angajator încălțăminte de lucru sau protecție special concepută pentru ele. Au fost forțate să poarte încălțăminte bărbătească în schimb. Acum, asta se schimbă. Dar întrebarea rămâne: chiar contează? Structura picioarelor bărbaților și femeilor sunt atât de diferite încât necesită, de exemplu, bocanci bombeu metalic concepuți special pentru picioarele lor?

Prima presupunere ar putea fi că piciorul unei femei este doar o versiune mai mică a piciorului unui bărbat. Dar asta nu este tocmai adevărat. Cel puțin, nu este întreaga versiune a adevărului. În general, picioarele femeilor sunt mai mici decât ale bărbaților. Dar există și unele diferențe anatomice foarte specifice. Potrivit cercetărilor de la Școala de Medicină a Universității din New York, picioarele masculine și feminine diferă atât ca mărime, cât și ca formă.

Studiul a arătat că picioarele bărbaților sunt de obicei mai lungi și mai late decât ale femeilor. De asemenea, observă că femeile tind să aibă un arc mai înalt decât majoritatea bărbaților. Regiunea călcâiului a piciorului unei femei este, de asemenea, semnificativ mai mică în comparație cu cea a unui bărbat. Autorii studiului afirmă că „diferențele geometrice dintre picioarele masculine și feminine pot fi factorul decisiv pentru a stabili dacă încălțămintea potrivită, funcțională și confortabilă este disponibilă atât pentru bărbați, cât și pentru femei”.

Producătorii fabrică încălțămintea pe baza unei forme de picior, care este practic o matriță ce determină dimensiunea și forma pantofului, a bocancului sau a cizmei. Mulți producători vor fabrica încălțămintea pentru bărbați și femei pe aceeași formă și pur și simplu o vor comercializa către ambele sexe.

Din cauza diferenței geometrice și anatomice dintre picioarele bărbaților și ale femeilor, este important ca femeile să cumpere încălțăminte care a fost concepută special pentru forma și dimensiunea piciorului feminin. Producătorii care folosesc matriță feminină vor obține un produs care este mai confortabil pentru utilizare pe tot parcursul zilei, oferind în același timp protecție și funcționalitate superioare.

Dacă îți cumperi prima pereche de încălțăminte de protecție pentru femei după ce te-ai obișnuit cu cea pentru bărbați, s-ar putea să-ți ia puțin timp să te obișnuiești cu potrivirea diferită. Cizmele pentru bărbați sunt mai mari, iar femeile care le poartă trebuie adesea să se bazeze pe șosete pentru a umple spațiul. Nu va trebui să faci asta cu încălțămintea concepută pentru femei.

Înțelegând cât de important este ca o femeie să poarte încălțămintea ca o mănușă, ProWear oferă diverse opțiuni și variante de pantofi, bocanci, sandale și cizme, toate concepute special și care se adresează sexului feminin.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!